Type of accommodation

More options

Vallecrosia in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van de panoramische uitzichten van zowel de Cote d'Azur als van de Riviera dei Fiori tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Vallecrosia

Vallecrosia

Imperia

Een pittoreske kustplaats die wordt beschouwd als een ideale vakantieplaats aan zee

Maak een wandeltocht langs de mooie kuststrook en geniet van het uitzicht over zee

Reistips

Reistips

In het oudste gedeelte van de stad (Vallecrosia Alta) heeft de olijf- en druiventeelt plaatsgemaakt voor sierplanten. De cultuur van sierplanten is nu de voornaamste activiteit voor de stad die een belangrijke jaarlijkse bloemenmarkt organiseert. Er zijn een aantal uitstekend staaltjes van architectuur zoals de achttiende-eeuwse Santa Crescenza (nu geseculariseerd) kerk en het zestiende-eeuwse fort-huis. De zestiende-eeuwse poort leidt naar het lagere gedeelte van de stad, met gebogen stenen dakpannen die erg veel voorkomen in Frankrijk. De SantÂ’Antonio Abate parochiekerk dateert uit de vijftiende eeuw en heeft een aantal interessante beelden en frescoÂ’s op de gevel. Het Assunta oratorium is uit de zeventiende eeuw, net als het interieur en de slanke klokkentoren. Het Santa Maria delle Grazie sanctuarium was de oude parochiekerk en dateert uit de twaalfde eeuw. Een zestiende-eeuws bastion staat in de tuin van het Istituto SantÂ’Anna. De San Rocco kerk werd herbouwd in de twintigste eeuw, maar heeft een aantal Romaanse kenmerken behouden.

Het ‘originele lied’ museum (met een onderzoekscentrum en een opnamestudio) is uniek in Europa en is gebouwd in een trein uit het begin van de twintigste eeuw.

Het heeft collecties van platen, bladmuziek, instrumenten en rariteiten met betrekking tot het Italiaanse lied van de negentiende eeuw tot nu. De antiekmarkt ‘U cantun dell’antigu’ wordt elke tweede zondag van de maand gehouden op alle stadspleinen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Vallecrosia is gelegen tussen de Cote dÂ’Azur en de Bloemenrivièra, die allebei te zien zijn vanaf de strandboulevard. De Romaanse oorsprong is te zien waar de Via Julia Augusta en de Verbone rivier kruisen waar graftombes uit de vijfde eeuw AD zijn gevonden en een altaar gewijd aan Apollo dat later werd opgenomen in de San Rocco kerk. In 1686, werd Vallecrosia lid van de Gemeenschap van de Acht Localiteiten om te ontsnappen aan de fiscale druk van het nabijgelegen Ventimiglia.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vallecrosia is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Vallecrosia, bijvoorbeeld: Borghetto San Nicolo (9,3 kilometer), Bordighera (5,2 kilometer) en Vallecrosia Alta (1,2 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Bordighera en volgde E80 tot aan Vallecrosia.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46