Torre Leon Pancaldo in Savona, LiguriëDe oude stad van SavonaEen mening van het kasteel Priamar in SavonaCattedrale Assunta in SavonaPiazza in Savona, LiguriëEen mening van Castello Priamar in SavonaEen prachtig uitzicht van een oude stad van SavonaBeelden van Kasteel Priamar in SavonaTeatro Chiabrera in SavonaTorre Bindale in Savona, Ligurië

Savona (City)

Savona

Savona is een grote havenstad met interessante attracties

Veel musea, kerken en kastelen wachten op uw bezoek

Savona is de derde grootste stad in Ligurië en heeft naast de vele winkels ook mooie musea en een schitterende oude stad te bieden.

Het is ook de vijfde grootste haven van Italië en in de haven vindt u een oud galjoen. Er is ook een middeleeuwse wachttoren uit de veertiende eeuw, de Torre Leon Pancaldo. Het werd vernoemd naar de eerste scheepsmaat van Magellan die er voor zorgde dat hij de eerste Europeaan werd, die rond de Kaap Hoorn voer. De toren geeft aan waar de oude stadsmuur van Savona was.

In het Palazzo del Carretto-Pavese-Pozzobonello kunt u op de derde verdieping het Pinacoteca Civica vinden, dat geopend is in juli en augustus van maandag tot zaterdag van 8.30 tot 13.00 uur en van 18.30 tot 23.30 uur. Van september tot juni zijn de openingstijden van maandag tot zaterdag van 8.30 tot 13.00 uur en op donderdag tot 17.30 uur. Hier worden veel oude voorwerpen zoals keramieken schalen uit de zeventiende eeuw en potten die gebruikt werden in de apotheken in die tijd. Naast de Torre del Brindale die uit de twaalfde eeuw stamt en waar ook de Campanassa klok is gehuisvest, ligt het Palazzo della Rovere. De kardinaal Guiliano della Rovere, ook bekend als Paus Julius II, heeft hier gewoond.

Het Fortezza del Priamar, gebouwd in 1542, ligt ook in Savona op een heuvel vlakbij Corso Mazzini. Tegenwoordig is het een jeugdhostel en het Museo Archeologico is hier gevestigd. De openingstijden zijn van juni tot september van dinsdag tot zaterdag 10.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur, op zondag van 16.00 tot 18.00 uur. Van oktober tot mei is het geopend op dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur, op zondag van 15.00 tot 17.00 uur. U kunt hier meer te weten komen over hoe een fort werd gebouwd en het leven binnen de muren van een fort in die tijd.

Op de Piazza Eroe dei due Mondi staat het Garibaldi monument van Leonardo Bistolfi.In de Santa Maria Assunta kerk, gebouwd in neo-barokke stijl naar ontwerp van Battista Sormano, is het Cappella Sistina gevestigd. Paus Sixtus IV gaf de opdracht om het te bouwen als graftombe voor zijn ouders. Het kan echter alleen bezocht worden op afspraak.

In het Oratorio del Christo Risorto vindt u drie grote Casse. Dit zijn figuren die worden gedragen in de processie op Goede Vrijdag.

Het Teatro Chiabrera is gelegen op het Piazza Diaz. Het werd vernoemd naar de enige zoon van de dichter Gabriello Chiabrera. Zijn werk werd later gebruikt bij de muziek van Monteverdi.

Savona werd gevormd in de Romeinse tijd als een wisselpunt langs de Via Aemilia Scauri. Daaruit ontstond een nederzetting. Het was pas in de Renaissance dat Savona zich ontwikkelde als een van de grootste handelsmachten in Ligurië. Veel pausen hadden hier ook hun hoofdzetel.

Savona bezette veel steden en dorpen en werd snel een van de grootste steden. Door de vijandigheden met Genua dat die leidde tot een oorlog waarin de haven van Savona werd verwoest, en Savona werd deel van de Republiek Genua. Met de bezetting door de troepen van Napoleon werd Savona deel van het Eerste Franse Rijk.

In 1861 werd Savona deel van het Italiaanse Rijk. In het midden van de 19de eeuw herstelde de stad zich van de oorlog met Genua en ontwikkelde een sterke economie, vooral dankzij de haven en de handel over zee. Tegenwoordig is de haven van Savona een van de belangrijkste havens in heel Italië en het wordt gebruikt voor de verscheping van auto’s door Fiat en Lancia.

Savona is een van de plaatsen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Savona zijn andere plaatsen te vinden zoals Quiliano (14,5 kilometer), Albisola (6,6 kilometer) en Cadibona (12,2 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Savona.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Savona (City)

Stranden in Savona > Savona (City)

Bagni Nilo

Stranden in Savona > Savona (City)


Telefoonnummer: +39 019 821191

Adres: Corso Vittorio Veneto, 31

> Stranden Bagni Nilo

Bagni Serena

Stranden in Savona > Savona (City)


Adres: Corso Vittorio Veneto, 31

> Stranden Bagni Serena

Kerken in Savona > Savona (City)

Cappella Sistina

Kerken in Savona > Savona (City)


Adres: Corso Vittorio Veneto, 31

> Kerken Cappella Sistina

Duikcentra in Savona > Savona (City)

Diving Le Cavallette

Duikcentra in Savona > Savona (City)


Email: info@lecavallettediving.com

Telefoonnummer: 019.264582 348.5229676

Adres: Corso Svizzera 2

Website:

> Duikcentra Diving Le Cavallette

Mountainbiken in Savona > Savona (City)

Riviera Outdoor

Mountainbiken in Savona > Savona (City)


Email: info@rivieraoutdoor.com

Telefoonnummer: 0198489417

Adres: Via Untoria, 42

Website:

> Mountainbiken Riviera Outdoor

Musea in Savona > Savona (City)

Civico Museo Storico Archeologico

Musea in Savona > Savona (City)


Telefoonnummer: 019/822708

Adres: Fortezza Priamar, Corso Mazzini 1

Website:

> Musea Civico Museo Storico Archeologico

Raccolta Museale

Musea in Savona > Savona (City)


Telefoonnummer: 019489872

Adres: Lungomare Matteotti

Website:

> Musea Raccolta Museale

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01