Type of accommodation

More options

Dolcedo

Lecchiore

Lecchiore

Dolcedo, Imperia

Dit is een middeleeuws bergdorp gelegen in een onaangetaste natuurlijke omgeving

De koele bergmeren in het bos rond Lecchiore zullen voor een verfrissend gevoel zorgen na een goede bergwandeling door de natuurlijke omgeving

Reistips

Reistips

Door de fantastische locatie in de voetheuvels van de Maritieme Alpen, is het dorp een perfect uitgangspunt geworden voor mountainbike- en bergwandeltochten. U kunt ook geweldig ontspannen in deze plaats en van de rust genieten. Daarom is Lecchiore de perfecte plek voor u als u op zoek bent naar een plek om helemaal te ontsnappen aan alle dagelijkse routines en stress, ver weg alles.

Veel toeristen komen naar Lecchiore vanwege de Laghetti Acquasanta. Dit zijn kleine, kristalheldere, zoetwatermeren gelegen in het midden van de bossen. Er wordt gezegd dat deze meren een heilzaam effect hebben, zoals de naam Acquasante (wijwater) al suggereert. Op koele dagen kunt u hier fantastische bergwandeltochten maken, en op hete dagen kunt u een verfrissende duik nemen in de warme zomerzon. Omdat waterbron voor deze meren vanuit de bergen komt, blijven zij altijd koel en zijn daarom goed om af te koelen. De meren zijn ook erg goed voor een romantisch uitje.

Een andere attractie in het dorp is de pelgrimskerk Maria dell Acquasanta. De kerk ligt boven de meren en werd gebouwd in de 18de eeuw. De kerk werd in dit gebied gebouwd omdat er wordt geloofd dat de Maagd Maria hier ooit verscheen.

Als u op de Via dell-Acquasante bent, dan vindt u hier het aantrekkelijke Giada Landhuis. U kunt hier een romantische avond doorbrengen in een ontspannen atmosfeer en genieten van de specialiteiten van het huis. Vanaf uw tafel kunt u zelfs de chef in de keuken uw maaltijd zien bereiden door de glazen wand. U kunt kiezen uit huisgemaakte pasta, groente, kleine huisgemaakte cakes, gemengde grillgerechten met vlees en vis en nog veel meer. Er is hier altijd iets te vinden voor iedere smaak.

Geschiedenis

Geschiedenis

Lecchiore is een klein bergdorp in de gemeente Dolcedo. Het dorp ligt op een idyllische locatie in de Prino Vallei. Lecchiore was al bewoond in de middeleeuwen en deze kleine middeleeuwse stad met stenen huizen en smalle straatjes is nog steeds erg goed onderhouden. Lecchiore en 15 andere dorpen werden bij de gemeente Dolcedo gevoegd in de 12de eeuw.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Lecchiore hoort bij de gemeente Dolcedo en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Lecchiore zoals Bellissimi (1,1 kilometer), Dolcedo (4,6 kilometer) en Costa Canara (3,2 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag op de snelweg voor Imperia Ovest en dan volgt u de Corso Salvador Allende tot aan de SP11. Daarna volgt u de SP42 en dan de Via Castellazzo tot aan Lecchiore.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46