Type of accommodation

More options

Conio in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de kleine stad Conio tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Conio

Conio

Conio

Imperia

Conio heeft een adembenemend uitzicht vanuit het beroemde ‘bonendorp’

De middeleeuwse straatjes leiden u naar culinaire lekkernijen

Reistips

Reistips

Conio grenst direct aan het Maritieme Alpen natuurconservatiegebied dat zich uitstrekt tot aan Monte Grande. Er is een verscheidenheid aan zeldzame flora en fauna te bewonderen in dit gebied en bergwandel- en mountainbiketochten op een dergelijke plek zijn dubbel zo boeiend. Door de locatie van het dorp is het mogelijk om wat meer uitdagende paden te nemen.

Verschillende festivals worden in Conio door het hele jaar heen gevierd. Het ‘Bonenfestival’ wordt gevierd elk jaar in het weekend rond 21 september gevierd, en is het belangrijkste van allemaal. Zoals de naam suggereert, worden de lekkerste bonen van Conio, waarom het dorp beroemd staat in de regio, op die dag gevierd. De ‘Mercau di Orti’ vindt plaats op een van de zondagen in oktober. Lokale specialiteiten worden die dag verkocht en u kunt zelfs een heel menu eten door van de ene naar de andere plaats te wandelen. Verschillende specialiteiten worden aangeboden op verschillende plaatsen in het dorp en kunnen ter plaatse worden genoten. Op deze manier kunt u een heel menu van lokale specialiteiten hebben geproefd aan het einde van de dag.

U kunt ook verschillende bezienswaardigheden bewonderen tijdens een wandeling door het dorp. Veel van de huizen die gerestaureerd werden, hebben nog steeds het aanzicht van de middeleeuwen. Verder is er een verborgen ondergronds pad dat van onder de kerk uit loopt en eindigt op het kerkplein. Als u van avontuur houdt, dan moet u dit zeker zien.

Een historische fontein op het dorpsplein is ook nog steeds goed onderhouden. Hetzelfde geldt voor het kasteel dat gedeeltelijk is gerenoveerd en open is voor het publiek om te bezoeken. U vindt er nu kamers waar exhibities worden gehouden en het is beschikbaar voor evenementen. Vanuit deze plek heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei.

U kunt uzelf lekker laten verwennen met lokale gerechten in het kleine agritoerisme restaurant in Conio, of u kunt de pizza gaan proeven, gebakken in de pizzaoven van het ‘U Rugiu’ restaurant. We raden deze pizza erg aan en u kunt zelf kiezen wat u op uw pizza wilt hebben. Er zijn nog andere uitstekende restaurants in het naburige dorp Borgomare, waar u ook uw dagelijkse boodschappen kunt doen, maar de prijs in de restaurants hier is wel wat hoger. Aan de weg tussen Imperia en Conio ligt het aantrekkelijke winkelcentrum ‘Bennet’ dat alles te bieden heeft voor de perfecte vakantiehuis vakantie.

Geschiedenis

Geschiedenis

In de middeleeuwen was Conio de plaats waar het kasteel dat aan Ventimiglia Lascaris behoorde stond. Dat kasteel staat er vandaag de dag nog steeds. Het dorp werd onderdrukt in de Napoleontische oorlogen en werd opgenomen in het Italiaanse koninkrijk in 1859. Daarna werd het autonoom in 1928 na jarenlange onderdrukking door andere gemeenschappen. In 1928 werd Conio onderdeel van de regio Borgomaro. Gedeelten van de stad, waaronder het historische kasteel, werden gedeeltelijk verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar het kasteel werd gedeeltelijk met grote zorg gerestaureerd.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Conio is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende dorpen rond Conio zoals: San Barnardo di Conio (4 kilometer), Poggialto (4,9 kilometer) en Ville San Pietro (5,4 kilometer). U kunt in Conio komen via de snelweg, afslag Imperia Est. Daarna slaat u rechtsaf richting Torino via de SS28. U rijdt door Pontedassio en dan vlakbij Sarola, volgt u de SP30. Wanneer u bij de Lucinasco heuvel komt, gaat u verder via de SP24 en dan de SP25 bij Ville San Pietro en volgt u deze weg richting Conio.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46