Type of accommodation

More options

Celle Ligure in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek het schilderachtige en wonderschone dorp Celle Ligure tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Celle Ligure

Een prachtig uitzicht over Celle Ligure en het zandstrand Een kerk in het oude centrum van Celle Ligure Een kerk in Celle Ligure Een oude kerk in Celle Ligure Een prachtig uitzicht over de huizen in Celle Ligure

Celle Ligure

Savona

Een mooie kustplaats van middeleeuwse oorsprong

Kom en beleef dit kustresort met zijn wateractiviteiten

Reistips

Reistips

Celle Ligure is een pittoresk vissersdorp met kleine kleurrijke huisjes en een mooi zandstrand. Het gebied waar Celle Ligure ligt, is gelegen tussen de zee en de bergen in de provincie Savona en de charme van de stad doet nog steeds denken aan een klein dorp, zelfs vandaag de dag. De pastelkleurige rijtjeshuizen die karakteristiek zijn voor deze regio dragen bij aan de charme van deze stad.

De talloze smalle straatjes kunt u vinden in het oude stadsdistrict, zijn samen met de gebouwen van groot historisch en cultureel belang. Onder de bezienswaardigheden die u kunt bewonderen in dit gebied zijn Palazzo Ferri, waar het huidige gemeentehuis is gevestigd, de Nostra Signora della Consolazione ‘Il Convento’ kerk. Zelfs de mooie stadspromenade, ook het ‘Romeinse Pad’ genoemd loopt langs hetzelfde gebied. Ligurië’s kleurrijke palet wordt erg duidelijk tijdens een wandeling langs de promenade: de kristalheldere blauwe zee met de groene palmbomen, die weer worden afgewisseld met de rode en grijze leien daken van de gebouwen in de stad.

De San Michele parochiekerk ligt ook niet ver van zee. Beeldhouwwerken van Maragliano, een boodschapper van de aardsengel Michael, en werken die de kruisiging van Christus afbeelden, decoreren de kerk. De San Michele Arcangelo zelf is een attractie voor toeristen. Het dateert uit de 17de eeuw en heeft een glinsterende aanblik met een geelwitte gevel, die een mooi contrast vormt met het kiezelmozaïek direct voor de kerk op het plein. U kunt de schilderijen van Sint Michael, Petrus en Johannes de Doper bewonderen in de kerk. De geboorteplaats van Paus Sixtus IV is in Pecorile, een buitenwijk van Celle Ligure. Helaas kan dit huis niet worden bezocht want het is in privébezit.

Langs de kust zijn er rijen met parasols, dennenbomen, palmbomen, zand en rotsen. Deze rijke verscheidenheid creëert een erg indrukwekkend pad van over een kilometer lang. Het milde klimaat en de gunstige ecologische condities dragen ook bij aan het feit dat Celle Ligure steeds populairder wordt onder strandvakantiegangers. Alle stranden in de stad hebben allemaal al de Europese Blauwe Vlag toegekend gekregen. Veel toeristen komen naar Celle Ligure vroeg in de lente om van de mooie omgeving en de atmosfeer te genieten en het seizoen gaat door tot aan de herfst. Zelfs in deze tijd (herfst), kunt u nog steeds fijn gaan zwemmen of zeilen en surfen uitproberen, een visexcursie te maken of gewoon op het strand te liggen en ontspannen in de zon.

Geschiedenis

Geschiedenis

Celle Ligure werd in de 11de eeuw gesticht vlakbij het St. Beningo klooster. In de 12de eeuw erfde de Markies van Ponzone Celle Ligure.

In 1290 werd Celle Ligure verkocht aan Genua door de Malocelli familie. Genua nam toen volledig controle over het gebied. Celle Ligure werd gedeeltelijk autonoom in 1343.

In de 16de eeuw waren er meer aanvallen door piraten en dit leidde tot de bouw van nieuwe forten en verdedigingswerken in Celle Ligure. De twee verdedigingswerken waren ‘Levante’ en ‘Ponente’ genaamd en zij lagen vlak aan de kust, de tweede lag op een heuvel ten oosten van de stad. De economie van Celle Ligure kwam tot bloei in de 17de en 18de eeuw door de handel met Frankrijk, Spanje en Amerika. Na de Franse bezetting en de val van de Republiek Genua, kwam Celle Ligure onder de Republiek Ligurië te vallen.

De plaats werd ingelijfd bij het Eerste Franse Rijk in 1805 en in 1815 werd het deel van het koninkrijk Sardinië, en later in 1861 werd het bij het Italiaanse Rijk gevoegd.

De toeristenindustrie ontwikkelde zich verder na de bouw van de spoorlijn in 1868. Van 1973 tot 2008 behoorde Celle Ligure tot de berggemeenschap Giovo.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Celle Ligure is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Celle Ligure zoals Varazze (3,9 kilometer), Albisola Marina (4,5 kilometer) en Brasi (5,8 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de eerste afslag vanaf de snelweg richting Celle Ligure (E80) en volg deze weg totdat u rechtsaf slaat voor de SS1. Volg de SS1 tot aan Celle Ligure.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46