Type of accommodation

More options

Zignago in Italië | Provincie La Spezia, Ligurië

Bezoek het schitterende dorp Zignago - in Ligurië, Italië - gelegen in de Vara Vallei.

Zignago

Zignago

Zignago

La Spezia

Ligurische charme en voorwerpen uit het Stenen Tijdperk

Bergdorp in de Vara vallei met smalle laantjes, stenen huizen en bruisende bronnen omgeven door kastanjebossen

Reistips

Reistips

De oude kerk San Pietro Apostolo

Andere dorpen die behoren tot de gemeente zijn: Vezzola, waar voorwerpen door mensen uit het Stenen tijdperk werden gemaakt, Debbio, van waaruit u een wonderlijk uitzicht heeft over de Vara vallei en Lunigiana, Sasseta en Imara, een klein dorp in het midden van de kastanjebossen. Andere dorpen zijn Valgiuncata met het ‘del marchese’ torenhuis, Torpiana, het grootste van de 8 dorpen, met veelkleurige huisjes die een typische Ligurische charme hebben, en Serò met smalle laantjes en talrijke stenen huizen.

Festa della cultura contadina dat in augustus plaatsvindt is een boerenmarkt in Vezzanelli met producten uit de regio.

Geschiedenis

Geschiedenis

De belangrijkste stad is Pieve genaamd en hier is het hoofdkantoor van de gemeente.

Volgens veel bronnen, is de naam van de stad afgeleid van het woord ‘Zignègu’, dat in het lokale dialect iets betekent als ‘mensen die bij water wonen’.

Het gebied stond oorspronkelijk bekend als ‘Cornia’. Het was de grens tussen de Longobarden en de Byzantijnen. Het werd een van de markiesdommen van de heren van Vezzano die een kasteel bouwden in Zignano en later het overbrachten naar de stad Pontremoli en zo kwam het in handen van de adellijke familie Fieschi Lavagna. In 1273 werd het onderdeel van het soevereine gebied van de Republiek Genua, lang voor andere regio’s in Val di Vara.

Net als andere regio’s onder bestuur van de Republiek Genua, volgde Zignago het lot van de historische gebeurtenissen zoals de Oostenrijkse invasie in 1747 en het aan de macht komen van Napoleon Bonaparte in Frankrijk in 1797.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vanuit de A12 snelweg neemt u de afslag richting Brugnato -Borghetto, dan volgt u de SP7 en vanaf Rocchetta di Vara de SP5.

Zignago ligt op 20 kilometer ten noorden van La Spezia, op 632 meter boven de zeespiegel. De gemeente Zignago is hooggelegen in de Vara Vallei en heeft verschillende bergen zoals de Monte Dargnone en Monte Zignago en ook 8 dorpen en een uitgestrekte vallei.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46