Osiglia

Savona

Osiglia is een rustig bergdorp en een idyllische zomerbestemming

Er is een kunstmatig meer dat populair is onder vissers, kanovaarders en surfers

De parochiekerk van Santo Nome di Maria in Borgo

Brug over de rivier Osiglietta. De brug werd gebouwd in de late Middeleeuwen en bestaat uit een boog met een centrale schrijn.

Sagra della Torta dolce op de laatste zondag in augustus

De gemeente Osiglia is gelegen in een heuvelachtig gebied in de boven vallei van de Osiglietta rivier, een rechter vertakking van de rivier Bormida di Millesimo in de Ligurische Alpen.

In de tiende eeuw was het gebied onderdeel van het grondgebied van Bonifacio del Vasto

De Del Carretto familie bestuurde het gebied tot aan de 16de eeuw, toen het onder de invloed van de Spaanse koning kwam te vallen. Het gebied doet goed met het verwerken van hout, kastanjes en paddenstoelen, die geoogst en gedroogd worden in deze plaats. Zij maken onderdeel uit van de belangrijkste lokale producten. Osiglia behoort tot de plaatsen Barberis, Borgo, Cavalotti, Giacchini, Monte, Orticeti, Ponzi, Ripa, Ronchi en Rossi.

De naam Osiglia werd waarschijnlijk afgeleid van het pre-Romeinse woord ausa (dat bron betekent) of van het Latijnse woord aucellus/uccello (vogel); de plaats werd in de twaalfde eeuw al genoemd als Oselega.

Osiglia is erg populair onder toeristen en vakantiegangers in de zomer door het dichtbij gelegen kunstmatige meer gecreëerd in 1937 en waar alle soorten sport worden beoefend van vissen tot kanoën en kajakken.

Het kunstmatige meer werd gecreëerd om energie te leveren aan de energiecentrale in Cairo Montenotte (door de Enel hydro-elektrische centrale). Om dit project te kunnen verwezenlijken moest er een dorp worden prijsgegeven, en de overblijfselen van dat dorp kunnen worden gezien elke keer dat het meer wordt geleegd (elke tien jaar). Het kunstmatige meer op de Osiglietta rivier is op dit moment het grootste zoetwater reservoir in de provincie Savona met 13 miljoen kubieke meter water en een lengte van ongeveer 3 kilometer. Het meer is ook een reservaat voor vissen.

Het dorp ligt 715 meter boven de zeespiegel en het hoofdkantoor van de gemeente is in Rossi. Vanuit Savona is het ongeveer een uur rijden via de SP29.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Osiglia

Canyoning in Savona > Osiglia

Lago di Osiglia

Canyoning in Savona > Osiglia


Email: info@lagodiosiglia.it

Telefoonnummer: 00390195522519

Adres: Localit? Barberis 74

Website:

> Canyoning Lago di Osiglia

Mountainbiken in Savona > Osiglia

Lago di Osiglia

Mountainbiken in Savona > Osiglia


Email: info@lagodiosiglia.it

Telefoonnummer: 00390195522519

Adres: Localit? Barberis, 72

Website:

> Mountainbiken Lago di Osiglia

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01