Type of accommodation

More options

Cogoleto in Italië | provincie Genua, Ligurië

Gelegen tussen de Ligurische Alpen en de Ligurische zee ligt de stad Cogoleto in Ligurië, Italië. De stad hoort ook bij het Monte Beigua Natural Regional Park.

Cogoleto

Cogoleto

Genova

Voormalig Romeins legioen en zeevaarders plaats met traditie

In de sporen van Christopher Columbus wiens familie woonde in Cogoleto

Reistips

Reistips

Vandaag de dag genieten de inwoners van Cogoleto van de nabijheid van het nationale park Monte Beigua.

Percorso della calce – een tentoonstelling door lokale pottenbakkers in de historische stadskern.

Elke maand is er markt in de stad met lokale kooplieden.

Settimane della Cultura – eind september tot begin oktober

Er is een kopie van het testament van Domenico Colombus uit de zestiende eeuw in het gemeentehuis te vinden; Bartolomeo en Christopher Columbus waren zijn zoons.

Cogoleto’s keuken is typisch voor de Ligurische Riviera. Het is nauw verbonden met de zeevaarderstradities die goed passen bij de keuken van Genua. Typische gerechten zijn Focaccia, Trenette met Pesto of Trofiette en Brandacujun, een hoofdgerecht met gedroogde kabeljauw.

Stranden

Kiezelstrand langs de hele kustlijn van Cogoleto met publieke gedeelten en lido’s

Geschiedenis

Geschiedenis

Het gebied waarin Cogoleto/Arenzano ligt is, volgens een oud militair document van Peutingeriana, genaamd Hasta, en volgens onderzoek door Sir Peter Rocca was aan de grens met Varazze, precies 20 mijl ten westen van Genua een Romeins legioen. Hasta is vertaald als het Romeinse woord voor huidig. Hasta is ook een belangrijke kruising, want vanuit hier komt men bij de Champ de Mars in het noorden van Varazze en dan via de kust richting Savona.

Er is een Romeinse brug in Hasta die werd verwoest door het bombardement op 21 juni 1944, en een kapel St Maria Magdalena genaamd die ook niet langer meer bestaat.

De Romeinse weg werd herontdekt door de cavalier Rocca tijdens een bezoek dat hij bracht aan het gebied in 1870 en deze weg liep van Arenzano naar Lerca, Sciarborasca en Hasta, en na de Romeinse brug kwam men in Varazze.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Cogoleto ligt 25 kilometer ten westen van Genua en het kan worden bereikt via de A10 of de SS1, ook bekend als de Via Aurelia.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46