Type of accommodation

More options

Cinque Terre

Manarola

Manarola

Cinque Terre, La Spezia

Dit is het oudste dorp in Cinque Terre en is direct aan zee gelegen

Maak een wandeling door de pittoreske stadskern naar de andere plaatsen

Reistips

Reistips

De prachtige gevels van de huizen strekken zich uit van de baai tot in de berghellingen.

De kleine haven en de oude vissersboten zijn de moeite waard om te zien. De San Lorenzo kerk stamt uit het jaar 1160. U kunt gaan wandelen over de paden tussen de Cinque Terre dorpen. De meest beroemde weg is de Via dell Amore tussen de dorpen Manarola en Riomaggiore. Ga te voet de andere dorpen in Cinque Terre bezoeken.

Geniet van het heldere water en de kust van Cinque Terre.

Geschiedenis

Geschiedenis

Manarola is een van de plaatsen in Cinque Terre. Manarola is de oudste plaats van de vijf dorpen. Vondsten uit het Stenen tijdperk laten zien dat er al een nederzetting was. De Romeinen koloniseerden deze dorpen. In de middeleeuwen werd Manarola vaak aangevallen door de Saracenen. De inwoners van het dorp leefden voornamelijk van de visserij.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Manarola hoort bij de Cinque Terre gemeenschap en is een dorp in de provincie La Spezia, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Manarola liggen verschillende andere dorpen zoals Riomaggiore (5,7 kilometer), Volastra (11,4 kilometer) en Fornacchi (6,4 kilometer). Vanuit Genua neemt u de A12/E80 richting Via Giosuè in de buurt van La Spezia. Dan volgt u de Via della Cinque Terre (SS370) en de Strada Provinciale delle Cinque Terre (SP370) richting de Strada Provinciale 51 (SP51) in Riomaggiore.

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46