Type of accommodation

More options

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Savona / Albenga / Villanova d'Albenga

Albenga

Villanova d'Albenga

Villanova d'Albenga

Albenga, Savona

Reistips

Reistips

De fontein waar veel restaurants te vinden zijn, vormt het centrum van de stad. De La Spelonca nelle Mura of de Osteria Di Si zijn populair onder toeristen die de Ligurische specialiteiten en Italiaanse delicatessen waarderen. En zelfs de bakkerij Pasticceria Torretais is erg populair onder bezoekers. De plaats ligt op een plek waar de Arroscia en Lerrone samenkomen en het wordt omgeven door Ligurië’s groene natuurlijke omgeving. Ondanks de historische en Italiaanse flair die in deze hele stad te voelen zijn, heeft het ook een modern vliegveld dat direct vanuit Rome kan worden bereikt.

Villanova is deel van het Ligurische transportnetwerk en kan zelfs direct met het vliegtuig worden bereikt. Niettemin biedt de stad zoveel Italiaanse geschiedenis en geeft het vakantiegangers in het achterland van Savona een plek van diversiteit en ontspanning. Tochten door de natuurlijke omgeving zijn net zo populair, of het nu bergwandelen is of mountainbiken door de olijfgroeves.

Geschiedenis

Geschiedenis

Villanova heeft ongeveer 2500 inwoners en is een van de belangrijkste dorpen in Albenga, in de provincie Savona. In 1250 werd het dorp al gevestigd als een verdedigingspunt en met verdedigingsmuren omgeven. De stad staat bekend om zijn drie grote kerken uit verschillende tijdperken. Dit laat de bezoekers de geschiedenis zien van het Italiaanse architectonische verleden. Van het Gotische tijdperk, met de Santo Stefano di Cavatoria kerk, naar de Santa Maria della Rotonda uit de Renaissance en de Nostra Signora della Grazie kerk uit de barokke periode, biedt Villanova bezoekers een gevarieerde tocht langs verschillende bouwstijlen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Villanova hoort bij de gemeente Albenga en is een plaats in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Villanova zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Garlenda (4,6 kilometer), Ortovero (5 kilometer) en Bastia (3,3 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Albenga, dan de Strada Statale 453 (SS453) tot aan uw bestemming Villanova d’Albenga.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46