Type of accommodation

More options

Airole in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de stad Airole in de provincie Imperia, Ligurië, Italië.

Airole

Airole

Airole

Imperia

Een rustig, vroegmiddeleeuws dorp met barokke kerken

Kom en ontspan in de groene omgeving rond de Roia rivier

Reistips

Reistips

Het typisch Ligurische stadscentrum, met zijn dicht op elkaar gebouwde huizen en smalle steegjes is gebouwd in een gebied dat wordt gedomineerd door twee rivieroevers, de middelste Nervia Vallei en de wegen die van oudsher Ventimiglia verbonden met Piemonte. Airole werd in 1273 door Fulco Curlo, een edelman uit Ventimiglia geschonken aan de broeder van het klooster van Pesio.

In 1435 werd de stad vervolgens verkocht aan Ventimiglia en na de Franse revolutie werd het een zelfstandige gemeente. Tijdens de oorlogen tussen de Savoys en de Genuanen in de zestiende eeuw werd de stad drie keer verwoest en verdwenen alle sporen van het verleden. Vandaag de dag zijn alleen nog de ruinen van de forten en de parochiekerk - gewijd aan Giacomo en Filippo, de beschermheiligen van Airole - over. In het tijdperk van de barok werd de kerk gereconstrueerd. In het heiligdom van Madonna delle Grazie, net buiten de stad, kunt u een houten standbeeld van de Madonna bewonderen.

Eind mei staat traditiegetrouw in het teken van de Val Roya, een vijftien kilometer lange internationale wandeling van Aurole in dichting van Frankrijk, langs de oude Zoutweg. In de zomer worden er in Airole veel lokale festivals en festiviteiten georganiseerd voor de toeristen. Een voorbeeld hiervan is het festival van de 'ciuclio', een kruidig worstje.

Geschiedenis

Geschiedenis

Er doen verschillende theorieën de ronde over waar de naam "Airole" precies vandaan komt. Zo wordt er bijvoorbeeld gedacht dat de naam te maken heeft met de ligging van het stadje, maar andere mensen denken dat de naam te maken heeft met de aanwezigheid van reigers (aironi) bij de rivier Rioa. Een derde theorie stelt dat de naam van de stad is gebaseerd op de legendarische figuur Airone, een tovenaar en heler. Airole is in de Middeleeuwen door de heren van Ventimiglia gesticht op de plek waar zich vroeger een Romeinse stad bevond. Het stadje is gesitueerd op het kruispunt van wegen van en naar de Nervia vallei en de lager gelegen Bévera vallei en ligt midden tussen de olijfvelden.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Het dorp Airole ligt in de provincie Imperia, in de regio Ligurië. Dit gehucht ligt op 3,1 kilometer van San Michele, 3,6 kilometer van Collabassa en 5,1 kilometer van Trucco vandaan. Vanuit Ventimiglia, rijdt u via de SR20 aan de rechterkant van de Roia rivier en neemt u de afslag richting de E74 en gaat u voorbij Trucco en Collabassa tot aan Airole.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46