Strand in de provincie Genua, Ligurië

Stranden in de provincie Genua

De provincie Genua in het oosten van Ligurië heeft mooie stranden.

Er zijn talrijke natuurlijke kustgebieden met kleinere dorpen, romantische baaien en mooie havens. De dorpen ten oosten van Genua behoren tot de Riviera di Levante.

Cogoleto

De stranden van Cogoleto kunnen worden bereikt bijvoorbeeld met de fiets vanuit de richting Varazze. De oude spoorlijn werd omgebouwd tot een 5 kilometer lang fietspad dat de twee plaatsen verbindt. Het strand van Cogoleto is gelegen in het stadscentrum en bestaat uit voornamelijk kiezel en zand. Het rustigere rotsstrand kan ook worden bereikt via het fietspad Pista Ciclable.

Arenzano

Arenzano is de eerste kustplaats aan de Riviera di Ponente en ligt 20 kilometer ten westen van Genua. De kleine kustplaats is genesteld tussen de bergen en de zee en dat zorgt voor een perfecte tijd voor strandvakantiegangers en actieve vakantiegangers. Het zandstrand van de stad is goed onderhouden, aan de Piazzale del Mare vindt u een stuk gratis strand. Aan de strandpromenade vindt u veel café’s, bars en restaurants.

Woningen voor uw vakantie aan zee

Genua

Genua is de hoofdstad van de Ligurische cultuur met talrijke paleizen, kerken, musea en de haven. De kuststrook van Genua is 35 kilometer lang. Ten oosten van het stadscentrum liggen veel mooie stranden en baaien. Het Boccadeasse district kunt u in 20 minuten met de bus bereiken. U vindt hier een klein Italiaans dorp met een kleine charmante haven, de typische Ligurische kleurrijke gevels van de huizen en een charmante kleine baai met een kiezelstrand. Als u zelfs nog verder naar het oosten gaat, dan komt u bij het lange zandstrand Sturla en veel kleine baaien in Genua Quarto dei Mille.;

Bogliasco

Stranden en kliffen wisselen elkaar af in Bogliasco. Er zijn kleine, idyllisch gelegen steenstranden in deze plaats. De waterkwaliteit is goed, de zee zorgt voor een fijne frisse duik en het strand en de zee zijn ideaal voor surfen. De rustige locatie van de kleine steenstranden maken ze ideaal voor ontspanning. Daarnaast is er een oude Romeinse brug te zien, direct aan het strand, die de moeite waard is.

Sori

U zult zowel een mooi zandstrand en ook kiezel- en rotsstranden vinden in Sori. Deze afwisseling maakt het mogelijk om een ontspannen en rustige vakantie te hebben, zelfs ver weg van andere toeristen. Het koele water van goede kwaliteit zal voor verfrissing zorgen na een ontspannen zonnebad. Er zijn veel legendes rond het strand in Sori en de meest beroemde is dat van het stenen standbeeld, de ‘Madonna del Pontin’. Volgens de legende verdween dit standbeeld drie keer in de geschiedenis van deze plaats en elke keer verscheen het weer. Dat standbeeld kan tegenwoordig op de brug bij het strand worden gezien.

Strand in Sori, Ligurië

Recco

Er zijn mooie kiezel-, steen- en rotsstranden in Recco. Het voornaamste strand, Bagni Marina is centraal gelegen. U zult toiletten en douches direct op het strand vinden. Het is er erg schoon en de kwaliteit van het water is erg goed. U kunt zelfs parasols huren op het Bagni Marina strand. Als u liever een wat rustigere omgeving heeft, dan zult u een idyllische plaats voor ontspanning vinden op de andere kleine stranden in de omgeving rond het dorp.

Camogli

U zult een mooi rotsstrand vinden in Camogli. U kunt hier zonnebaden, zwemmen, ontspannen of een tocht langs de kust maken. Vanaf het strand bent u binnen een paar minuten in het stadscentrum. Het uitzicht vanaf het strand over de kleurrijke gevels van de huizen in het dorp is uniek. U kunt ook de haven binnen een paar minuten te voet bereiken. De zee en de kust rond het dorp Camogli biedt u uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te duiken.

Portofino

Er zijn mooie steen- en rotsstranden in Portofino. U kunt in alle rust ontspannen op deze plek, zwemmen of een wandeling maken. Vanaf het strand kunt u binnen een paar minuten in het stadscentrum komen en zelfs de idyllische natuurlijke haven is niet ver weg. Omdat er niet veel parkeerplaatsen beschikbaar zijn in Portofino, kunt u beter voor het openbaar vervoer kiezen. De waterkwaliteit is uitstekend. Portofino onderhoudt het zee-natuurreservaat van Portofino samen met de steden Camogli en Santa Margherita Ligure.

Zoagli

Naast de steen- en rotsstranden, is er ook een grote strandpromenade in Zoagli. Maak een wandeling langs de promenade en geniet van het unieke uitzicht over de kust en de zee. De zee voor Zoagli is bijzonder geschikt om te gaan zwemmen. De stranden zijn erg schoon, de waterkwaliteit is goed en niets staat in de weg om een zwemtocht te maken. Als u liever buiten het dorp gaat voor een rustiger strand, dan kunt u beter de talrijke kleine baaien langs de kust bezoeken.

Chiavari

Chiavari biedt een lang zandstrand in het centrum van de stad, dat het de perfecte plaats maakt voor een ontspannen uitje naar het strand. U zult hier toiletten, douches en parasolhuur vinden. Het schone zeewater van goede kwaliteit vraagt er gewoon om dat u er gaat zwemmen, terwijl het zand de perfecte plek is voor de kleinsten om zandkastelen te bouwen. Vanuit hier kunt u binnen een paar minuten in het stadscentrum zijn. Als u liever gaat zwemmen uit het zicht van iedereen, dan zijn de kleine kiezel- en steenbaaien die overal langs de kust kunnen worden gevonden een idyllische en rustige plek om te zwemmen en om te ontspannen.

Strand in Chiavari, Liguria

Lavagna

Er is een mooi zandstrand in Lavagna. De erg goede waterkwaliteit en de goede kwaliteit van het schone strand worden regelmatig erkend en daarom is het een perfecte plek voor een spannende dag aan het strand. Of u nu wil zonnebaden, zwemmen of een wandeling wilt maken of om te spelen, het strand in Lavagna geeft voor iedereen iets te doen. Het blauwe water biedt een ideale afwisseling en de perfecte verfrissing. Binnen een paar minuten te voet zult u in het stadscentrum zijn.

Strand in Lavagna, Ligurië

Sestri Levante

Het zandstrand in Sestri Levante is uniek. Het fijne zand en de blauwe zee met erg goede waterkwaliteit geven u de perfecte plaats voor een mooi strandbezoek. Geniet van het uitzicht over de zee en de kust, of maak een wandeling langs de kust. Zelfs het uitzicht over de mooie gevels van de huizen in het dorp, gelegen direct langs het strand, is uniek. U kunt hier fietsen huren en zo tochten maken rond de plaats. Ook kunt u de andere baaien in het dorp bezoeken en van het heldere water genieten.

Last minute aanbiedingen voor uw vakantie in Ligurië

De honderd stranden van de provincie Genua

Bent u op vakantie met uw huisdier? Kom meer te weten over de honderd stranden in de Genua provincie en wat zij te bieden hebben.

Hond stranden in de provincie Genua

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.