Een mooi meer Rocchetta di Nervina in Ligurië

Natuurgebieden in Italie

Bijna 12% van het hele Ligurische grondgebied wordt bezet door nationale en regionale parken en beschermde natuurgebieden.

ot de meest bekende beschermde gebieden behoren de Cinque Terre National Park (provincie La Spezia) en het regionale natuurpark van Portofino (provincie Genua). Ligurië biedt ook andere mooie beschermde gebieden aan, zoals de zogenaamde Santuario Cetaceans (een kustgebied dat gedeeld wordt met Toscane, Corsica, Sardinië en de Franse regio Provence / Cote d'Azur en wordt bevolkt door talloze soorten zeezoogdieren) en de Hanbury tuinen (in de buurt van de Franse grens).

Het nationale park Cinque Terre

Het nationale park Cinque Terre is een belangrijk natuurreservaat gelegen in de provincie La Spezia. Het werd benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Het park omvat het gebied rond de zogenaamde Cinque Terre, dit is tevens een deel van het gebied van Levanto en La Spezia. Het unieke landschap wordt voornamelijk gekenmerkt door een steenachtige kust, middeleeuwse dorpen en een wondermooie mediterrane omgeving. Wat de fauna en flora betreft zal u typische mediterrane, aromatische planten terug vinden. Het nationale park is tevens bevolkt door vele soorten zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën.

Het zeereservaat van Portofino

Dit beschermde gebied ligt in de provincie Genua en wordt verdeeld in drie gebieden. Het is verboden om in dit gebied te vertoeven zonder speciale toestemming. Het gebied van Portofino naar San Rocco di Camogli is vooral mooi vanuit het perspectief van mariene fauna. Het belangrijkste monument vindt u overigens in de wateren van Portofino. Daar vindt u het beroemde standbeeld van de Christus van de absyss.

Santuario dei Cetacei

Dit gebied omvat Ligurië, een deel van Toscane, Corsica en een deel van de Franse regio Côte d'Azur. Het wordt bevolkt door vele soorten zeezoogdieren, vooral walvissen en dolfijnen. Tijdens de zomer worden vele rondleidingen evenals walvistochten georganiseerd voor toeristen.

Een walvis springt in Santuario dei Cetacei

Parco Regionale di Montemarcello-Magra

Het Parco Regionale di Montemarcello-Magra maakt deel uit van de Vara vallei. Het gebied is bijzonder geschikt voor mountainbiken, wandelen, canyoning, raften en vissen. Er zijn ook veel mooie kastelen die men vandaag de dag kan bezoeken. Wij bevelen zeker het kasteel van Calice di Cornoviglio aan. Het kasteel heeft overigens een lekker restaurant en een museum.

Botanische tuinen van Hanbury

De botanische tuinen van Hanbury bevinden zich op de kaap Mortola, in de buurt van Ventimiglia, op slechts enkele kilometers van de Franse grens. De tuinen tonen een typisch Engels stijl, terwijl het landschap typisch mediterraans is. De tuinen werden opgesteld in 1867 door een rijke Engelse koopma, Sir Thomas Hanbury, die vele jaren in de Italiaanse riviera leefde. Na de Tweede Wereldoorlog werden de tuinen verlaten en later overgekocht door de Italiaanse staat. Sinds 1987 wordt het gebied beheerd door de Universiteit van Genua

Giardini Hanbury in Ligurië, Italië

U kunt duizenden soorten tropische en subtropische planten, alsook citrus planten, aromatische planten en bloeiende planten, zoals rozen en pioenen bezichtigen in de tuinen. Indien u de tuinen wenst te bezoeken, dan kunt u er het beste terecht vanaf de lente (maart) en de hele zomer lang of zelfs later (de herfst begint aanzienlijk later).

Adres: Corso Montecarlo, 43 - Ventimiglia

Alta Via dei Monti Liguri

De zogenaamde Ligurische Alta Via dei Monti is een 442 km lange weg die langs het Ligurische achterland van Ventimiglia tot aan de grens met Toscane loopt. Het is verdeeld in 44 etappes met verschillende moeilijkheidsgraden. U kunt de hele weg te voet, te paard of met de mountainbike afleggen. Sommige delen kan u ook gedeeltelijk met de auto afleggen. Het pad gaat door de natuurparken Beigua, Ligurische Alpen, Capanne di Marcarolo en Aveto heen. Het hoogste punt is de Monte Saccarello (2201 m).

Lago di Osiglia in Liguria

Lago di Osiglia

Dit stuwmeer is gelegen nabij de stad Osiglia in de Bormida vallei. De barrage werd gebouwd in de jaren 1937-1939. Het meer ligt in een wilde vallei en wordt omgeven door bossen. Vele regionale kano wedstrijden vinden hier plaats.

Laghetti Rocchetta nervines

Nabij het dorp Rocchetta Nervina in de Nervia vallei, vindt u enkele mooie kleine meren.

Daar zult u kunnen genieten van het prachtige landschap en het kristalheldere water van de meren waar u uzelf kunt verfrissen bij warme zomerdagen.

Lago di Rocchetta Nervina in Ligurië

Vara rivier en Vara vallei

De Vara rivier is de grootste rivier in Ligurië en loopt door de zogenaamde vallei die zich uitstrekt tot in het achterland van Levanto. De vallei bestaat uit de gemeenten Beverino, Bolano, Borghetto di Vara, Brugnato, Cornoviglio, Follo, Pignone, Riccò del Golfo, Carro, Carrodano Maissana, Rocchetta di Vara, Sesta Godano, Varese Ligure en Zignano. Mensen in de Vara Vallei zijn bekend om hun biologische landbouw en het verkoop van kraakverse biologische groenten.

Lago di Vara Liguria, Italy

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.