Culinaire reis door Ligurische keuken

Culinaire Reis in Ligurie

De Italiaanse keuken is dankzij zijn heerlijke authentieke smaken en kraakverse producten bekend over de hele wereld

De Italiaanse ingrediënten en heerlijke gerechten hebben de eetgewoonten op alle continenten beïnvloed en verrijkt. De verscheidenheid aan pasta's, sauzen, pizza´s, vlees, hapjes (antipasti), groenten, olie, balsamico azijn, wijnen, desserts en natuurlijk de espresso´s en de grappa´s maken er een veelzijdige, rijke keuken van. De Italiaanse keuken weerspiegelt dan ook de Italiaanse levensstijl, met zijn gezonde en verse producten, is het voornamelijk gebaseerd op aangename en plezierige momenten met familie en vrienden. Beste gasten, wij hebben een korte culinaire reis samengesteld met een excursieprogramma door heel Ligurië. Ga met ons mee en geniet! 

Villa Hanbury een Ventimiglia, Ligurië

Ventimiglia

Een bezoekje aan Villa Hanbury en zijn legendarische tuin mag u niet missen. De schoonheid van de tuin komt voornamelijk tot zijn recht in de lente en de herfst. De gebroeders Thomas en Daniel Hanbury uit Engeland creëerden een Mediterraans en tegelijkertijd exotisch plantenparadijs in het midden van Ligurië. Hier vindt u niet alleen Europese, maar ook Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse planten. Alleen al de spectaculaire ligging zorgt ervoor dat deze tuin een bezoekje waard is.

Na de maaltijd kunt u de auto achterlaten aan zee. Het oude centrum van Ventmiglia (Ventimiglia Vecchia) ligt namelijk op slechts een paar meter lopen. Profiteer optimaal van deze gelegenheid en ga bijvoorbeeld op expeditie naar de 'San Michele' kathedraal. Deze kathedraal werd gebouwd in het Romeinse tijdperk en vormt daardoor een adembenemend contrast met de barokke kerken in de streek. Simpel... geen opsmuk... maar prachtig!

Uitzicht op Ventimiglia, Ligurie

Vanaf daar voert de kathedraal ons door de donkere en nauwe steegjes. Uw doel: het uitkijkpunt. Om de excursie af te ronden kunt u de koelte zoeken in de zee. Als u de voorkeur geeft aan een zandstrand, kunt u de Via Marconi volgen in de richting van Menton. Aan het einde van de straat vindt u een smal pad dat u binnen twintig minuten naar een mooie, kleine en redelijk afgelegen baai brengt. Hier kunt u de avond inluiden in het licht van de laatste zonnestralen.

Pasta & Basta Restaurant in Ventimiglia

U kunt bijvoorbeeld uitgebreid ontbijten op de klif terwijl u wordt omringd door de geur van de bloemen. In het restaurant “Pasta & Basta” (via Marconi 20/A, Marina San Giuseppe, www.pastaebasta.it, Tel. 0184230878) kunt u genieten van huisgemaakte pasta en traditionele, maar tegelijkertijd ook extravagante sauzen terwijl u wordt verrast door een prachtig uitzicht over de zee. Zelfs de critici onder ons zullen tevreden zijn. Probeer bijvoorbeeld de Crema Catalana. 

Pasta e Basta Restaurant in Ventimiglia

Bussana

Laten we vandaag op expeditie gaan naar Bussana! In Bussana kunt u 's ochtends zonnebaden op het gratis zandstrand. Vervolgens kunt u in de middag koers zetten naar het sfeervolle centrum en de avond doorbrengen in Arma di Taggia. Na een ontspannen ochtend op het strand is het aan te raden om per auto naar het centrum van Bussana te gaan. Middenin het centrum bevindt zich de Sacro Cuore kerk (opgericht in 1901), die absoluut een bezoek waard is.

Bussana Vecchia

Pal naast de kerk bevindt zich een mooie speeltuin voor de kleintjes. Na een kleine adempauze kan de reis worden voortgezet. Na ongeveer 3 kilometer bergopwaarts te hebben gereden bereikt u de derde halte van de excursie: Bussana Vecchia. Het oude gedeelte gedeelte van Bussana werd in 1887 bijna verwoest door een aardbeving, maar is een aantal decennia later weer in ere hersteld door hippies en kunstenaars.

Vandaag de dag is Bussana Vecchia nog steeds een trekpleister voor kunstenaars, dat blijkt onder andere uit het grote aantal kunstgaleries dat er gevestigd is. Bovendien vindt u er winkels waar u handgemaakte producten kunt kopen en kunt uw toekomst laten voorspellen door een waarzegger. De kleine botanische tuin van Bussana Vecchia is ook schitterend. De blaadjes van de geraniums ruiken overheerlijk naar citroen, mint of zelfs peper. Als souvenir kunt u een klein plantje kopen dat ter plaatse gekweekt is. In Bussana Vecchia wonen ongeveer 60 personen. Zij leven voor een groot gedeelte leven zonder elektriciteit en weg van de hectiek van alledag. Voor culinaire hoogstandjes kunt u terecht bij Osteria degli Artisi de Paolo, in het centrum van Bussana Vecchia. Geniet onder de wijnranken van authentieke gerechten. Een echte aanrader is de Pesto Allo Genovese!

Restaurant in Bussana Vecchia in Ligurië

Arma di Taggia

Naar goed Italiaans gebruik kunt u na de maaltijd over de promenade flaneren. Een wandeling in Arma di Taggia is dan ook een absolute aanrader. Tijdens zomeravonden vindt u tot kort na middernacht kraampjes met handgemaakte souvenirs.

Restaurant Wolf's Den in Lingueglietta

Lingueglietta

Na een uitgebreid ontbijt begint deze excursie met een autorit richting Lingueglietta. Dit kleine bergdorp ligt ongeveer 7 kilometer boven San Lorenzo al Mare. Volg de straat die u het dorp in leidt en rijd naar de bovenste Piazza (keerpunt van het dorp). Hier kunt u de auto parkeren. Wandel vervolgens naar het sculptuurpark 'Tra i mondi' van de Duitse kunstenares Carin Grudda (van juli t/m het einde van oktober geopend van donderdag t/m zondag tussen 15.00 - 20.00 uur of op telefonische afspraak: 3472288928).

Als u op de Piazza staat met de grote kerk aan uw rechterhand, kunt u in de olijfgaard aan de overkant al wat sculpturen ontdekken. Wanneer u nu achter de speeltuin op de Piazza wandelt, kunt u een kunstpost zien (vergelijkbaar met een Mater post). Volg deze en ontdek onderweg andere kunstposten die u de weg wijzen naar het park (ongeveer 2 kilometer van de parkeerplaats). 

Nu is het wellicht tijd voor een goede kop koffie en een overheerlijke brioche in de kleine bar in het centrum van dorp in Castello de Lingueglietta - maar eet niet te veel! Er moet namelijk genoeg ruimte overblijven voor het diner.

San Lorenzo al Mare

Als u verkoeling zoekt, kunt u terecht op het strand van San Lorenzo al Mare. Daar kunt u ontspannen in de golven en genieten van de zon. Een absolute aanrader is het restaurant Cascina Rio Rocca (1, Piazza Mazzini, 18017 San Lorenzo al Mare, Tel.: +39 0183279664, e-mail: info@cascinariorocca.com). Wij kunnen u aanraden om een dag voor uw bezoek al een tafel te boeken, omdat het bereiden van de gerechten enige tijd in beslag kan nemen. 

Het typisch Ligurische menu begint met verschillende antipasti zoals gevulde eieren, pizzastukken, olijven, Foccacia, Torta Verda... geheel afhankelijk van het seizoen. Probeer alles met mate, want er is altijd een volgend gerecht! Na de antipasti is het tijd voor de Primo Piatto - dit bestaat voornamelijk uit pasta met de legendarische Pesto Alle Genovese. Als Secondo volgt de 'Coniglio Alla Ligure', dit is konijnenvlees dat wordt geserveerd met kruiden zoals rozemarijn. Als u vegetariër bent of principieel geen konijnenvlees eet, kunt u dit het beste meteen aangeven bij het plaatsen van uw reservering.

Ligurische antipasti (vorspeisen)

Om de maaltijd goed af te ronden mag een espresso - door de Italianen 'caffè' genoemd- natuurlijk niet ontbreken. Als u liever iets anders heeft, kunt u natuurlijk ook kiezen voor Limoncello (citroen schnapps) of een goede Gramma. Natuurlijk vindt u op het menu tevens goede wijnen, water en andere non-alcoholische drinken. De kosten zijn ongeveer €25,- per persoon. 

Als u na deze maaltijd zin heeft in een mooie wandeling, kunt u San Lorenzo bezoeken. Deze plaats ligt in de richting van San Remo. Dit is het startpunt van de Passeggiata al Mare of de Pista Ciclabile - een wandel- en fietspad op de plaats waar vroeger een spoorweg lag lang de kust, tot net iets iets achter San Remo. Haal een frisse neus en geniet van de avondsfeer met wilde golven! U kunt ook wandelen door de smalle straatjes van San Lorenzo. Als u zin heeft in een overheerlijk ijsje kunt u terecht in het kleine straatje tegenover een bronzen standbeeld van een hond. Deze heeft u vast al bewonderd in het sculptuurpark. 

Imperia

Woensdag en zaterdag (tussen 9.00 en 12.30 uur) zijn de ideale dagen voor een korte wandeling over de markt. Daarna kunt u zichzelf trakteren op kleine versnapering in een bar (pal aan het einde van de promenade, bij de speeltuin). Wij kunnen u een padini of een overheerlijke brioche van harte aanbevelen. Als u er voor 12.00 uur bent, kunt ook ook een cappuccino bestellen. Na het middaguur drinken de Italianen uitsluitend espresso (caffé). Tegelijkertijd kunt u genieten van fris zee briesje en kijken naar de mensen in de golven.

Obst und Gemüse Markt in Ligurien

Als u zin heeft om te winkelen, kunt u terecht in de kleine arcade in het centrale gedeelte van Oneglia. Dit straatje biedt in de zomermaanden de nodige schaduw en is na 15.30 uur weer geopend. Vergeet niet om een ijsje te kopen bij 'Solo Gelato'op de Piazza Dante. Het overheerlijke vruchtenijs mag u niet missen! Als u liever iets extravaganters wilt uitproberen, dan is het chocolade-ijs met chili echt iets voor u! 

De tocht voert verder naar het oude gedeelte van het centrum van Porto Maurizio. U kunt het oude gedeelte binnen vijf autominuten bereiken. Er is parkeergelegenheid bij de kathedraal of in de belangrijkste winkelstraat, Via F. Cascione, bij het theater (teatro). Een rondleiding door de kathedraal mag niet ontbreken op het programma, al was het alleen maar vanwege het prachtig versierde plafond. Ook een wandeling door het hoogste gedeelte van het oude centrum, dat direct grenst aan de kathedraal, is absoluut de moeite waard.

Logge di Santa Chiarra in Imperia, Ligurien

Als de vermoeidheid begint toe te slaan kunt u ervoor kiezen om de lift te nemen. Deze bevindt zich achter de kathedraal en brengt u naar een andere 'verdieping' van de Loggia Santa Chiara. Vanaf dit punt heeft u een adembenemend uitzicht over zee en kunt u kijken tot San Lorenzo al Mare. Na een flinke wandeling begint u misschien trek te krijgen. Laten we door het achterland naar Montegrazie rijden. Na een autorit van ongeveer 20 minuten bereikt u dit dromerige kleine dorpje.

Montegrazie

ent u 'Het waterhuis van Montegrazie'? Dit boek speelt zich af in dit kleine plaatsje met zijn bijzondere inwoners. Na aankomst in dit plaatsje kunt u het beste rechts houden in de richting van Santuario di Montegrazie.

De volgende legende wordt toegeschreven aan deze zeer goed onderhouden kerk die zijn bestaansrecht ontleend aan een verschijning van de Heilige Maagd Maria. In een tijd waarin een handicap werd gezien als een vloek van God, had een doofstomme schaaphoedster een ontmoeting met Maria en kreeg zij haar spraak- en hoorvermogen terug. Om zijn dankbaarheid te tonen, stichtte haar vader een kleine kapel. De gemeente veranderde deze kapel later in de huidige kerk. De fundering van deze kerk wordt vandaag de dag nog steeds gevormd door de oude fundering van de kapel.

Montegrazie in Ligurien

Het reisdoel van vandaag is het Agriturismo restaurant Al Santuario di Montegrazie (Piazza Santuario 41, Montegrazie, Tel. 018369192). Dit restaurant draagt dezelfde naam als de kerk. Het is belangrijk om tijdig een tafel te reserveren, want het voedsel wordt altijd bereid op basis van het aantal mensen. Overheerlijke antipasti, zoals bloemkooltaart, gevulde zucchini, farinata zullen u doen watertanden. Vervolgens kunt u genieten van 2 primi - voornamelijk huisgemaakte pasta en gnocchi met heerlijke saus zoals ragù of pesto en de secondo "coniglio alla Ligure"- konijn bereid op basis van de Ligurische kookkunst. Natuurlijk wordt de maaltijd afgesloten met 'Dolce': heerlijke Crema Catalana, Panna cotta of de Torta della Nonna (grootmoeder's cake) maken het feest compleet. Non-alcoholische dranken, wijn en Grappa of Limoncello zijn inbegrepen in het menu voor ongeveer €23,- per persoon. In de zomer kunt u terecht op het grote overdekte terras en tijdens de koudere maanden kunt u binnen genieten van de rustieke sfeer. 

Cervo

Begin deze dag sportief! Het prachtige gerestaureerde centrum van Cervo is namelijk uitsluitend te bereiken door het beklimmen van trappen. U kunt echter zelf bepalen of u de auto parkeert boven Cevros of beneden in het nieuwe gedeelte. Afhankelijk van uw beslissing kunnen wij u een bezoekje aan het museum voor lokale geschiedenis en cultuur zeker aanraden. Vanuit Castello bevindt dit museum ligt dit museum direct naast de bovenste ingang. Naast een verzameling van objecten uit de oudheid (gereedschappen, huishoudelijke voorwerpen etc.) heeft het museum ook een prachtig dakterras met een schitterend uitzicht over gehele baai tot Diano Marina. De toegang is overigens gratis. 

In de kleine straatjes van Cervo bevinden zich verschillende specialiteiten- en kunstwinkeltjes. De 'Santa Catherina' kerk wordt tevens gebruikt als toonzaal voor kunst. In de maand september vinden hier in de avonduren vele gitaar- en klassieke concerten plaats. 

De kerk van San Giovanni Battista, die zich bevindt op de grote Piazza in het centrum van Cervo, is zowel aan de buiten- als binnenkant een echt juweel. Neem plaats op de trappen van de kerk en geniet van de schoonheid van de turquoise zee. Alle inwoners van Cervo waren betrokken bij de bouw van de kerk en iedere steen werd één voor één vanuit de zee naar de kerk gedragen. Als u zin heeft in een versnapering kunnen wij u een bezoekje aan de Serafino bar (dagelijks geopend tijdens het hoogseizoen, op dinsdag gesloten tijdens het laagseizoen) van harte aanbevelen.

Ristorante Cafe Serafino in Cervo, Ligurien

Deze bar is gelegen direct onder de Piazza en heeft een groot terras met zeezicht. Hier kunt u uren doorbrengen om te genieten van de zon en de frisse zeewind. Vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen! De grootste en populairste sandwich is de 'Serafinio'. Deze is vanaf 12.00 uur, het begin van de lunchtijd, te krijgen. Als u daarna nog plaats heeft in uw maag, kunt u genieten van een huisgemaakt ijsje of limoncello. Na een ontspannen lunchpauze in de zon kunt u de trappen afdalen richting de zee. Daar vindt u verschillende mogelijkheden. Cervo heeft een mooi steenstrand dat relatief 'afgelegen' is en daardoor onder de inwoners populairder is dan de stranden van Diano Marina.

Als u van snorkelen houdt kunt u terecht bij de Capo Mimosa. Deze is slechts een paar meter verder gelegen (richting Andorra, laatste strandsectie). Met name in de avonduren is een bezoekje aan Diano Marina, slechts 4 kilometer verder gelegen, zeker aan te raden. 

Diano Marina

Op de promenade van Diano Marina vindt u in de zomermaanden ’s avonds verschillende kraampjes met souvenirs. U kunt zelfs uw eigen portret laten schilderen. Voor het diner is een bezoekje aan Macaroni, misschien wel het beste pastarestaurant ter wereld, zeker de moeite waard. U heeft de keuze uit maar liefst 40 verschillende sauzen. Een portie wordt geserveerd in een volle soepkom. Deze kunt u zonder problemen delen. Macaroni is zeer populair onder gezinnen juist vanwege de overheerlijke en tegelijkertijd voordelige porties (een portie kost ongeveer €4,50).

Restaurant am Meer in Diano Marina in Ligurien

Na de maaltijd kunt u een wandeling maken door de kleine steegjes van Diano Marina en wellicht een ijsje eten bij Mr. Big aan de Via Ruffini. De winkels zijn geopend tussen 21.00 en 22.30 uur. Zin in een cocktail? Dan mag u een bezoekje aan Valeries, gelegen in San Bartolomeo, niet missen. Deze bar bevindt zich meteen rechts naast het plaatsnaambord met 'San Bartolomeo' en is te herkennen aan een stenen figuur bij de ingang. Eenmaal binnen verwelkomen de ‘piraat’ en zijn crew u met open armen. Welke cocktail u ook probeert, u zult gegarandeerd onder de indruk zijn! 

Laigueglia 

Kent u de film 'Ink Heart' met Brendan Fraser? Vandaag zullen we in de voetsporen treden van deze film. Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan Laigueglia. Wandel door de straatjes die parallel lopen aan zee en geniet van de flair van dit kleine vissersdorpje. Het strand met de gekleurde vissersboten dienden als opnamelocatie van Ink Hart. Als u zin heeft in een ijsje, is het sterk aan te raden om een bezoekje te brengen aan de ijskraam tegenover de visboten. Het ijs smaakt hier bijzonder goed. Liefhebbers van hartig eten kunnen terecht in de naastgelegen snackbar.

Albenga

Vervolgens gaat de reis verder naar Albenga, waar u het beste kunt parkeren bij het treinstation of in één van de zijstraten in de richting van Mare. In het werkelijke prachtige oude gedeelte van de stad kunt u een bezoek brengen aan de vele Palazzi zoals het Palazzo Peloso Cepolla dat gebouwd werd tussen de Middeleeuwen en Renaissance. De toren stamt uit de 13e eeuw. Ook het gemeentehuis met de huistoren van de familie Malasemeza en het oude stadhuis met eveneens een prachtige toren zijn de moeite waard.

Eveneens erg mooi is de Gotisch-Romaanse kathedraal van San Michele en de vroeg Christelijke doopkamer uit de vijfde eeuw. Hier bevinden zich de Heilige Drie-eenheid en het mozaïek dat is gewijd aan de apostelen - slechts één van de twee mozaïeken uit het Byzantijnse tijdperk die bewaard zijn gebleven in Noord Italië. Als u inmiddels een hapje wilt eten, willen wij u vragen om nog even geduld te hebben. Na de kleine tocht langs het strand gaan we naar Balistrino in het achterland van Borghetto Santo Spirito.

Restaurant in Albenga am Meer, Ligurien

Balestrino

Bij aankomst in Balestrino stoppen we bij het Castello. Ook hier zijn scenes opgenomen voor 'Ink Heart'. Het kasteel is privé-bezit en niet toegankelijk voor publiek. U kunt wel een excursie maken naar de Fantoio Lotus (Via Panizzi 10). Op deze plek kunt u een rondleiding krijgen door een oliemolen uit het jaar 1295. Het persen van de olie vindt plaats van oktober tot januari. In de naastgelegen winkel kunt u terecht voor huisgemaakte pesto. Na een kleine wandeling bereikt u RISTORANTE PASTORINO (Via Mazzini, 4 - Balestrino, tel. 0182 988109), een restaurant dat wij u warm kunnen aanbevelen. Ristorante Pastorino serveert kenmerkende Ligurische gerechten zoals huisgemaakte pesto met pasta en wild zwijn of konijn bereid met speciale kruiden op Ligurische wijze. Ook kunt u kiezen voor visgerecht. Typische gerechten uit Balestrino zijn ravioli con il faraballà en de zuppa di ortaggi e legumi. U leest het al - er is voor ieder wat wils! 

Capo Noli

Wij willen u vandaag graag meenemen op een prachtige wandeling naar Capo Noli. Leg dus een goede 'bodem' tijdens het ontbijt, want de wandeling zal ongeveer 5 uur (hoogtestijging 995 meter, lengte: 16,5 kilometer) in beslag nemen. U kunt uw auto parkeren in Noli, direct aan zee. Ga vervolgens te voet verder naar de Via XXV Aprile (vlakbij hotel Ariel). Dit is het startpunt van de wandeling die ons voert door Monte di Capo Noli - Alto Amoresi – Bric dei Crovi – Bric dei Monti - Pra Antonio - Colla di Magnone – S. Libera – Cà dei Gatti - Bivio Pra Martino en Colla di San Giacomo (tot aan het mountain bike pad). Loop terug door de straat naar Noli.

Noli

Het Centro Storico (historische centrum) is gelegen naast de beroemde 8 torens (dit waren er vroeger 72) van de San Paragio kerk uit de elfde eeuw. Hier vindt u verschillende kleine winkeltjes met overheerlijke delicatessen. 

Een bezoek aan de Pastificio Rosalbam, dat is gelegen aan Via Colombo 79, mag niet worden overgeslagen. Laat u verrassen door huisgemaakte pesto, gevulde ravioli met of de Torta Pasqualina.

Dit zijn kleine dunne zilvervisjes die leven in de zee voor het eiland Bergeggi. Als u meer zin in heeft in iets zoets, loopt u gewoon verder naar de Pasticceria Scalvini. Naast de Baci di Noli zijn ook de Amarettini zeer de moeite waard. Liefhebbers van rozijnen moeten zeker de Pane del Pescatore (vissersbrood), met rozijnen en gezoete vruchten, proeven.Na zoveel heerlijkheden kunt u voor de nodige ontspanning terecht op het schitterende zandstrand van Noli. De dag kan perfect worden afgerond met een duik in de golven! 

Santa Margherita Ligure

Vandaag willen wij u graag meenemen naar de wereld van glitter en glamour. Misschien weet u al waar wij het over hebben, want de baai van Portofino is te bewonderen in verschillende films. Het beste kunt u beginnen met een wandeling in Santa Margherita Ligure - een chique plaats die ondanks zijn populariteit onder de sterren niets heeft ingeboet aan authentieke flair. Vooral de kerk Margherita d’ Antiochia is absoluut een bezoek waard. Deze kerk is gebouwd in 1876 en kent een spectaculaire barokke facade. De boten naar Portofino vertrekken vanaf de grote en mooie promenade. Hier treft u tevens het standbeeld van Santa Margherita 

Portofino

Laten we het eerste gedeelte van de dag langzaam beginnen. Koop een enkel kaartje voor de boot en loop rustig en ontspannen terug. Bij aankomst in Portofino kunnen wij aanraden om te klimmen richting Castello Brown. Kijk rond in het kasteel en breng vervolgens een bezoek aan de prachtige en grote tuin.

Blick aus Portofino in Ligurien

Geniet van de geur van de pijnbomen en de diverse bloemen. Voor een compleet uitzicht over de baai van Portfofino tot aan Punto loopt u in 15 minuten naar de 40 meter hoge vuurtoren. Deze vindt u aan het einde van de baai in de richting van San Fruttuose. Wilt u zelf ondervinden waarom Portofino zo populair is onder de sterren? Wandel door de prachtige straten en ontdek de vele exclusieve designer labels die hier gevestigd zijn. Portofino lijkt een klein vissersplaatsje, maar heeft een exclusieve smaak die niet iedereen zich kan veroorloven. Daarom is de sfeer er nog steeds rustig en dromerig. 

Tegen de middag wordt het tijd om weer koers te zetten richting Santa Margherita Ligure. Deze keer wandelt u echter terug via het voetpad langs de straat. Als u zin heeft, kunt u er ook voor kiezen om een gedeelte door het bos te wandelen. Adembenemende zeezichten en de steile kust begeleiden u op uw weg naar Santa Margherita Ligure. Heeft u inmiddels honger gekregen? Ga dan naar Via dell'Arco 6. Daar vindt u Ristorante il Nostromo (tel. 0185-281-390, prijs ongeveer €20-30), een echt familierestaurant waar u zich kunt laten verrassen door een ruime keuze aan antipasti!

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2022 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.