Type of accommodation

More options

Vessalico in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van uw vakantie in het Ligurische achterland en proef de Ligurische specialiteiten zoals olijfolie en wijn in Ligurië, Italië.

Vessalico

Uitzicht vanaf een vakantiebestemming Vessalico Vessalico is een dorp in Arroscia Valley Bezoek de ruïnes van een mooie kerk van Sant'Andrea in Vessalico Een middeleeuwse straat van Vessalico in Ligurië Een mooie kerk in Vessalico, Ligurië Uiteenlopende aard in Vessalico

Vessalico

Imperia

Een klein, dromerig bergdorpje te midden van de mooie groene bergomgeving

U kunt de unieke band tussen dit middeleeuwse dorp en de natuur beleven wanneer u er gaat wandelen 

Reistips

Reistips

Het rustige dorp Vessalico ligt hoger in de Arroscia vallei. Het oude deel van de stad is ideaal om lekker rond te wandelen. De vele kapelletjes, hekken en geschriften uit de 14de en 15de eeuw, gevonden in de huizen en straatjes, zijn karakteristiek voor dit deel van de stad. In de lokale passages met hun koepelvormen zult u zich in een andere tijd wanen. Bereid u voor om fascineren dingen te beleven tijdens uw vakantie, want als een vakantie-appartement in Vessalico huurt, dan maakt u zeker een goede beslissing. Het dorp behoort tot de Comunità Montana Alta Valle Arroscia. Andere activiteiten zoals bergwandelen, mountainbike tochten en klimmen zullen zeker het hart van menige actieve vakantieganger sneller doen kloppen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Dit is een landbouwstadje in het hoger gelegen gedeelte van de Arroscia Vallei. Het oude stadscentrum wordt gekarakteriseerd door een groot aantal aedicula, kapitelen, portalen en inscripties die langs de smalle steegjes en gewelven in de passages te vinden zich en dateren uit de veertiende en vijftiende eeuw. Vessalico heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord ‘vexalium’ dat ‘onderdanig’ betekent. In 1232, verhuisden de inwoners die zich bezig hielden met olijventeelt, naar de linker oever van de Arroscia rivier en vormde samen met andere steden Pieve di Teco in een strategische positie langs een muilezelpad dat het verkeer tussen de Riviera en Piemonte beheerste. In de eeuw die daarop volgde, werd de heerschappij door de Clavesana familie overgedragen aan de Republiek van Genua, en dat bleef zo voor een aantal eeuwen.

Net boven de stad, tussen de olijventerrassen, kunt u de ruïnes zien van de mooie Romaanse SantÂ’Andrea kerk, de oudste in de vallei (uit de tweede eeuw). In de barokke Santa Maria Maddalena kerk uit de veertiende eeuw werden frescoÂ’s ontdekt onder een laag witkalk. De originele ijzeren staven die gebruikt werden om de deur van het gebouw te vergrendelen, zijn ook behouden gebleven. Het achttiende-eeuwse Visitazione oratorium dat ook wel bekend staat als het Madonna del Ponte oratorium, vanwege de ligging bij binnenkomst van de stad waar de weg de rivier overgaat.

Niet alleen olijven- en druiventeelt (dit is het Pigato en Ormeasco wijngebied), zijn belangrijke activiteiten voor de inwoners van Vessalica, maar ook knoflook wordt geteeld en gevierd tijdens een eeuwenoud festival dat sinds 1790 op initiatief van een publiek decreet, wordt gehouden ter ere van de heerlijke knoflook.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vessalico is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere kleine dorpen in de buurt van Vessalico, zoals Lenzari (4,6 kilometer), Siglioli (4,8 kilometer) en Muzio (2,1 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Imperia Est en sla dan rechtsaf voor de SS28. U volgt deze weg voorbij Pontedassio en Caravonica. Als u in Muzio bent, dan slaat u weer rechtsaf voor de SS453 en dan volgt u deze weg tot aan Vessalico.

Agriturismo La Nonna

Holiday rental in Ligurien Imperia (Vessalico)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Tuinmeubels, 2 slaapkamers Terras Tuin

Swimming Pool
Pets allowed on request
SAT/TV
Internet
Parking space
Details

Agriturismo Piccolo Fienile

Holiday rental in Ligurien Imperia (Vessalico)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Tuinmeubels, Tuin met terrras Rustig gelegen

Swimming Pool
Pets allowed on request
SAT/TV
Internet
Parking space
Details

Agriturismo Antico Granaio

Holiday rental in Ligurien Imperia (Vessalico)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Tuinmeubels, Tuin met terras Rustig gelegen

Swimming Pool
Pets allowed on request
SAT/TV
Internet
Parking space
Details

Casa Jolanda

Vakantiehuis in Ligurien Imperia (Vessalico)

Huisdieren op verzoek, Tuin, Openbare parkeerplaats, Barbecue, Tuinmeubels, 4 slaapkamers 2 badkamers Grote zitkamer met open haard Tuin

Swimming Pool
Pets allowed on request
BBQ
Details

Casa Lorenza

Holiday rental in Ligurien Imperia (Vessalico)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Barbecue, Olijfbomen, Tuinmeubels, Tuin met terrras Rustig gelegen

Pets allowed on request
SAT/TV
Internet
Parking space
BBQ
Details


© 2000 - 2020 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46