Type of accommodation

More options

Toirano in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek de beroemde grotten in Toirano in Ligurië, Italië en ontdek een voetafdruk van een Cro-Magnon man.

Toirano

Toirano

Toirano

Savona

Dit is een Romeins dorp gelegen direct aan de rivier

Dit is een klein dorp met middeleeuwse smalle straatjes, die erg geschikt zijn voor wandelingen

Reistips

Reistips

Toirano werd beroemd om de grotten, die onder de grootste in Italië zijn.

Er zijn nog steeds goedonderhouden overblijfselen te vinden van de torens in dit middeleeuwse dorp, een brug met drie bogen en delen van de stadsmuur. Deze zijn zeker de moeite van een bezoek waard.

De San Martina kerk uit 1609 is de moeite waard. Het heeft een klokkentoren uit de 14de eeuw en er zijn overblijfselen van een voormalige kerk. Verschillende waardevolle marmeren kunstwerken en altaars zijn bewaard gebleven in het ernaast gelegen oratorium.

Ook in de buurt zijn een klokkentoren uit 1564 en de overblijfselen van een voormalige kerk. De voormalige kerk met een klooster huisvestte monniken in de 15de eeuw.

Een andere indrukwekkende plek is de San Pietro di Monti, deze kerk ligt op de gelijknamige heuvel. Het stamt uit de 14de- 15de eeuw en er zijn waardevolle fresco’s uit de 15de eeuw.

Het rots sanctuarium van St Lucia is ook de moeite van een bezoek waard. Het ligt in het voorste deel van de grot en werd gebouwd tussen de 15de en 17de eeuw. Er is een marmeren standbeeld van een heilige te vinden. Vanuit de kerk in de rots heeft u een prachtig uitzicht over de vallei tot aan de zee.

Ook goed onderhouden is het paleis van de bisschoppen van Albenga in het historische stadscentrum. Daarnaast zijn er ook andere paleizen die behoorden aan adellijke families. Een andere interessante plaats is de Giaire brug over de Varatalle rivier. De brug dateert uit de 13de eeuw en heeft versierde bogen en stenen pilaren.

Voor wie graag musea bezoekt, is er het Etnografische Museum in Varatella, dat de moeite van een bezoek waard is. Het werd geopend in 1997 in het historische Palazzo D’Aste Del Caretto en het beschikt over een collectie van objecten en materialen van de lokale bevolking. Van landbouw tot voorwerpen voor dagelijks gebruik tot sieraden en meubels – alles is hier te vinden. U moet zeker een wandeling maken door de smalle kronkelende straatjes die u hier kunt bewonderen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Toirano werd gevormd als een nederzetting in de Romeinse tijd. De plaats werd deel van Limes, het defensief van de Romeinen, dat bedoeld was om het land te beschermen van de Longobarden. Door de nabijheid van de rivier bij het dorp werd er een Byzantijns garnizoen gebouwd in de 7de eeuw.

Tijdens de 12de eeuw was Toirano in het bezit van de bisschoppen van Albenga. De Republiek Genua en de Markies van Finale vochtten over het gebied voor een heel jaar, totdat het uiteindelijk aan Genua werd gegeven in 1385.

Onder Frans bestuur werd Toirano deel van de Republiek Ligurië. In 1805 werd het ingelijfd bij het eerste Franse Rijk. In 1815 kwam het onder het Koninkrijk Sardinië te vallen en later werd het deel van het Italiaanse Rijk.

In de Tweede Wereldoorlog leed het dorp veel schade door het bombardement van de Anglo-Amerikaanse luchtmacht op 12 augustus en onder de slachtoffers waren ook burgers. Van 1973 tot 2011 hoorde Toirano bij de berggemeenschap Pollupice en later Ponente Savona.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Toirano is een van de dorpen in de provincie Savona, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Toirano zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Balestrino (4,9 kilometer), Boissano (3,5 kilometer) en Verzi (9,7 kilometer). Wanneer u vanuit de richting Genua komt via de E80, dan neemt u de afslag richting Borghetto S. Spirito en dan volgt u de SP1 richting Toirano.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46