Tellaro

La Spezia

Buitenwijk van Lerici met mooie oude huizen

en een romantische haven aan de Golfo dei Poeti

Op 25 december vindt het ‘kerstduiken’ plaats in Telaro, en het is bedoeld om de geboorte van Christus te vieren op kerstnacht. Elk jaar wordt een beeld van een baby uit het water gehaald en door een groep duikers en naar de kribbe gebracht. Tijdens dit proces worden meer dan 8000 kaarsen aangestoken en er is vuurwerk op het water.

Traditioneel is er ook het ‘Octopus Festival’ dat ieder jaar plaatsvindt op de tweede zondag van augustus en wordt georganiseerd door de Unione Sportiva.

De eerste sporen van het dorp Lerici gaan terug tot de tijd van de Etrusken. Het dorp was hoogstwaarschijnlijk gesticht in de zevende eeuw voor Christus, nadat wat later de Romeinse stad Luni werd, werd gevormd. Door de geografische locatie, werd Lerici de natuurlijke haven voor de Liguriërs en ook de Romeinen.

Tijdens de middeleeuwen diende de baai als kade en een centrum voor handel, eerst voor de bisschoppen van Luni en voor de Obertenghis familie en later voor de Malaspina familie. Met de stichting van de Republiek Genua, begon Lerici een belangrijkere rol te spelen. Nadat Portovenere werd aangekocht en nadat zij een strategische basis voor het overzicht over de Golf van Spezia hadden gevestigd, werd Lerici onderdeel van Genua door onderhandelingen tussen de bestuurders van Vezzano en Arcola die de stad in het bezit hadden.

Tellaro is het meest oostelijk gelegen deel van Lerici, een vissersdorp gebouwd op rotsachtige kliffen en alleen te voet te bereiken. Alleen een kleine straat door de dorpen Maralunga en Fiascherino, bekend als Via Fiascherino, loopt hier naartoe.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Tellaro

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01