Type of accommodation

More options

Stella in Italië | Provincie Savona, Ligurië

Bezoek de "5 star peaks", wat vijf schitterende kerken zijn in het dorp Stella in Ligurië, Italië.

Stella

Stella

Stella

Savona

Een kleine parel met veel wind boven Albisola

Geniet in de zomer ’s nachts van de heldere sterrenhemel

Reistips

Reistips

De vijf kerken van de plaatsen vormen een ster: S. Giovanni Battista, San Bernardo, San Giacomo, San Martino en Santa Caterina.

Het Palazzo Regnasco a San Martino

De geboorteplaats van Sandro Pertini, de zevende president van de republiek, in San Giovanni

Fiera del bestiame (veemarkt) op 21 augustus in San Bernardo

Een jaarlijks spektakel bekend als ‘Polvere di Stelle’ (sterrenstof) vindt plaats tijdens het laatste weekend in augustus. Wanneer u in Stella Giovanni bent, dan kunt u theater, jongleerders en folklore groepen zien.

Geschiedenis

Geschiedenis

Dit gebied werd al bewoond in de prehistorie, er werd hier gereedschap ontdekt uit het Stenen tijdperk. Stella Stern werd waarschijnlijk regelmatig bezocht door de Ligurische stam Docilii in pre-Romeinse tijd. Nadat de Romeinen het territorium hadden veroverd, werd het deel van de stad Vada Sabatia (tegenwoordig Vado Ligure), en de eerste kerk die behoorde tot de enige parochie in het gebied werd gebouwd door Martin von Tours in 1567.

Aan het begin van de zevende eeuw, na een aantal confrontaties tussen de Longobarden en de Byzantijnen, kwam het kasteel uiteindelijk in handen van Albisola tot de Longobarden de Riviera veroverden in 643 en daarmee ook Stella en Alpicella (tegenwoordig Varazze).

In 931 kwamen de Saracenen naar Acqui Terme en verwoesten de Giusvalla abdij ondanks de verdediging door Keizer Ottone I del Monferrato.

Het kasteel van Stella werd herbouwd in de eerste helft van de twaalfde eeuw en dat werd gevolgd door landbouw in de valleien die eerst bewoond werden door herders en houtsnijders. Het gebied was onder bestuur van de Markies Guelfo, na wiens dood zijn vrouw het kasteel van Albissola aan de stad Savona gaf. De naam Stella wordt voor het eerst genoemd in het document uit 23 januari 1137, volgens zeggen is er een Arialdus de Stella als bewijs van de overdracht.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

De stad is gelegen in de Ligurische Apennijnen. Het district bestaat uit vijf dorpen: San Giovanni (de hoofdstad), Gameragna, San Bernardo, Santa Giustina en San Martino, en het beslaat een gebied van 43 vierkante kilometer.

U kunt in Stella komen via de SP334 vanuit de Albisola afslag van de snelweg. U kunt ook in San Giovanni komen via de SP2 en dan langs de Sansobbia rivier tot het einde.

Het gebied ligt gedeeltelijk in het Monte Beigua nationale park.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46