Type of accommodation

More options

Sestri Levante

Riva Trigoso

Riva Trigoso

Sestri Levante, Genova

Riva en Trigoso

Een charmante plaats van vissers en scheepsbouw

Reistips

Reistips

Chiesa Parrochiale di San Pietro Apostolo in Riva

Chiesa Santa Sabina uit de 7de eeuw in Trigoso

Torre Saracena in Punta Manara

Met Ferragosto, op 15 augustus in de avond begint de processie om ongeveer half tien ’s avonds gevolgd door vuurwerk op het strand in Riva om half twaalf

Sagra del Bagnun op de derde zaterdag in juli – een typisch gerecht van lokale vissers gemaakt met ansjovis, knoflook, olie en tomaten, en geserveerd met Bruschetta brood. Het wordt klaargemaakt in een enorm grote ketel en uitgedeeld voor alle bezoekers (ongeveer 8-10000 toeristen) ter herinnering van een gerecht dat de vissers aten op de ‘Leudi’, een soort zeilboot die hier werd gebruikt, toen zij naar Corsica voeren.

Geschiedenis

Geschiedenis

Gelegen ten zuid-oosten van Sestri Levante, de hoofdstad, bestaat deze plaats uit twee verschillende delen: Trigoso, met een oud stadscentrum op de berg en Riva, gelegen aan de zee, voorheen ‘La Ripa’ genoemd. Het uitzicht vanuit de baai wordt doorkruist door twee landpunten: Punta Manara in het westen, waar achter de stad Sestri Levante is gelegen en Punta Baffe in het oosten, waar achter Moneglia ligt verborgen. De twee namen, Riva en Trigoso werden voor het eerste als een gecombineerde stadsnaam gebruikt in 1874 als aanduiding van het treinstation ‘Riva Trigoso’ dat halverwege de twee dorpen is gelegen. De combinatie van de naam begon langzaam in het vocabulaire van de mensen vast te liggen.

De Petronio rivier verdeeld de baai in een oostelijk en westelijk gedeelte. Het westelijke gedeelte heeft het aanblik van een typisch Ligurisch vissersdorp, hoewel het toerisme hier ook langzaam voet aan de grond krijgt. Het Levant gebied heeft de lokale scheepswerf Fincantieri en de meest belangrijke spa’s.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Zowel de SS1, als de trein en de A12 snelweg leiden naar dit kleine kustdorp dat gelegen is ten oosten van Genua in Sestri Levante.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46