Type of accommodation

More options

Pornassio in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

De landschappen rondom deze stad zijn ideaal voor mountain biking en hiking in Ligurië, Italië.

Pornassio

Pornassio

Pornassio

Imperia

Een middeleeuws dorp met veel kerken en het Castello di Pornassio kasteel

Kom en bekijk de vele kerken en gebouwen uit de 15de tot de 17de eeuw

Reistips

Reistips

Het middeleeuwse Ponti district, het oudste in de gemeente, gaat terug naar zijn oorsprong in de handel en ambachten tijdens de San Bernardo markt die elk jaar op de zondag voor 20 augustus wordt gehouden. In een graftombe vlakbij Pian dÂ’Isola werden een aantal belangrijke voorwerpen gevonden uit de zevende eeuw, die nu in Genua te vinden zijn. Een andere (en mysterieuze) ontdekking is het Pietra delle Croci (Rots van de Kruizen), een pentagonale rots met inscripties van kleine heidense kruizen.

Pornassio is bekend voornamelijk als een toeristencentrum. De kastanje-, lariks-, dennen- en sparrenbossen, de negentiende-eeuwse vestingwerken rond Col di Nava en de vele wandel- en fietspaden trekken elk jaar duizenden bezoekers. De plaatselijke hotels bieden moderne faciliteiten en ook aan uitstekende sportfaciliteiten is er geen gebrek. Er zijn zelfs langlauf pistes, die heel zeldzaam zijn in Ligurië. Hennep werd hier ooit verbouwd, maar nu is lavendel het belangrijkste. De Ormeasco wijn die geproduceerd wordt in Pornassio heeft recent de DOC kwaliteitsstempel gekregen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Deze gemeente is gelegen in het hoger gelegen gedeelte van de Arroscia Vallei op de grens met Piemonte. Het gebied ligt ongeveer op 350 meter hoogte in het Ponti district en op 930 meter bij Colle di Nava. De belangrijke bergpas leidde in de middeleeuwen tot een conflict tussen Ligurië en Piemonte. Eerst waren het de Clavesana en Ceva families en daarna de Republiek van Genua en de Savoyes, tot de aan de invasie door Napoleon. Het dertiende-eeuwse kasteel in het Villa district werd verwoest in 1405, maar werd later herbouwd en is nog steeds in uitstekende staat. Een gedeelte van het gebouw wordt nog steeds bewoond door de nakomelingen van de markiezen van Scarella, die Pornassio als een feodaal bezit hadden gekregen van de doge van Genua in 1385. De Romaanse kerk van San Dalmazzo is zeer interessant. De klokkentoren stamt uit de dertiende eeuw, terwijl de gevel, het portaal en de frescoÂ’s uit de vijftiende eeuw dateren. Het middelste gedeelte van de polyptiek van San Biagio en San Giovanni wordt toegeschreven aan Canavesio.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Pornassio is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Het kleine dorp Pornassio ligt op 3,5 kilometer afstand van Colle di Nava, 4 kilometer van Ponti en 12,7 kilometer van Trovasta. Volg de SS28 richting Torino voorbij Pontedassio, Chiusanico en Muzio tot aan Pornassio dat het volgende dorp is.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46