Type of accommodation

More options

Perinaldo in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van wandelingen in de Rio Merdanzo Vallei rondom de stad Perinaldo tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Perinaldo

Perinaldo

Perinaldo

Imperia

Dit kleine middeleeuwse dorp ligt met trots op een bergrichel

Bezoek het oude Cassinis kasteel en bewonder het adembenemende uitzicht

Reistips

Reistips

De San Nicola parochiekerk werd gesticht in 1489 en gerestaureerd in de barokperiode. De ‘schildering van de zielen’ dat aan de Guercino school is toegeschreven, werd door Cassini gedoneerd in 1672. De plattelandskerk de ‘Visitazione’ is beter bekend als de ‘Rots van de Zondaren’ aangezien het een traditionele bestemming was voor boetelingen.

Veertig procent van het gebied is bedekt met olijfbomen, die voor het eerst werden gecultiveerd door de Franciscaner broeders, die het SantÂ’Antonio klooster stichten in 1640. De broeders introduceerden ook de teelt van Taggia olijven. Het klooster is nu een observatorium en een astronomiemuseum. Bloemen worden in deze streek ook veelal geteeld.

De hoge gebieden zijn bedekt met kastanje, dennen en berkenbomen en aan de kust is de begroeiing voornamelijk Mediterraan maquis. De weg van Apricale naar Dolceacqua is uitstekend geschikt voor wandelingen. Veel andere routes zijn ideaal voor mountainbiken, zoals de weg van Soldano naar Dolceacqua, waar u de ruines van de Alpicella toren kunt bezoeken. De wijngaarden maken deel uit van het superieure Rossesse wijndomein. In augustus is er een niet te missen festival met de specialiteit ‘meesana’, gevulde pompoenbloemen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Deze gemeente strekt zich uit over een richel tussen de vallei van de Rio Merdanzo, een zijrivier van een Nervia rivier, en de vallei van de Verbone rivier. Rond het jaar 1000, kocht graaf Rinaldo van Ventimiglia hier Villa Junchi, zoals het toen heette, en maakte er een vestiging van. De inwoners zochten bescherming in het kasteel dat werd gebouwd op de heuvel, dat later de naam ‘Podium Rainaldi’ kreeg.

In 1288 viel het in de handen van Oberto Doria. In de zestiende eeuw was Perinaldo eigendom van de Savoyes en was het verwikkeld in een strijd tussen Piemonte en Genua. Hier werd ook Gian Domenico Cassini geboren in 1622. Hij was een astronoom en geleerde aan het hof van de Franse koning Louis XIV, die concentreerde zich op het bestuderen van Saturnus en hij ontdekte een aantal satellieten en de lege ruimte tussen de ringen (de Cassinischeiding). Hij verbleef en werkte in de villa van de Maraldi familie, waar hij wellicht ook werd geboren (Giacomo Filippo en Gian Domenico zetten zijn werk voort. Napoleon en Generaal Massena verbleven in dezelfde villa.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Perinaldo is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen te vinden rondom Perinaldo, zoals: Apricale (8,8 kilometer), Seborga (16,1 kilometer) en San Romolo (9,5 kilometer). Neem vanaf de snelweg de afslag richting Bordighera, en volg daarna de SS1 tot aan Vallecrosia. Daar slaat u rechtsaf voor de SP59 en rijdt u voorbij Biaggio della Cima tot aan Perinaldo.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46