Type of accommodation

More options

Olivetta San Michele in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek het kleine dorpje Olivetta San Michele tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Imperia / Olivetta San Michele

Olivetta San Michele

Olivetta San Michele

Olivetta San Michele

Imperia

Een stad in de bergen aan de Italiaans-Franse grens 

U kunt een wandeling maken langs de ‘Via dei Frantoi’ paden en van de lokale Rosesse genieten

Reistips

Reistips

Er is een schilderij in de Sant’Antonio kerk in Olivetta toegeschreven aan de schilder ‘Barbadirame’ en het stelt de kruisiging voor. Het middeleeuwse centrale district van Fanghetto, hoofdkwartier van de kolonie die aan Holland toebehoorde, werd mooi gerestaureerd samen met de Madonna e dell’Angelo Custode kerk (met gerestaureerde schilderingen uit het jaar 1200) en de Romeinse brug over de rivier Roia.

U moet absoluut de San Mauro kerk in Piena bezoeken. Er zijn verschillende grotto’s in dit gebied, u kunt gaan wildwaterkanoën, tochten maken met een mountainbike of gewoon een mooie bergwandeling maken langs de talrijke wandelpaden vanuit ieder van de twee dorpen, bijvoorbeeld langs het ezelpad dat in de rots gehouwen is met de naam ‘Via dei Frantoi’ (een pad waar langs de oude watermolen met houten wiel dat werd gebruikt voor het malen van granen en het persen van olie), of maak een wandeling langs de vele paden langs de Roia rivier aan de Franse grens.

De berghut van de CAI, de Italiaanse Alpen Associatie op de Monte Grammondo (1378 meter), verdient een speciale vermelding. Een bergfestival met Polenta en bergkoren wordt daar ieder jaar gehouden. Maar, het meest originele festival wordt gehouden in Bossaré, waar geitenvlees wordt geserveerd met bonen samen met de uitstekende lokale rode wijn, Rossese genaamd.

Geschiedenis

Geschiedenis

De gemeente Olivetta San Michele met de twee districten, Olivetta aan de rivier Bevera en San Michele aan de weg naar Colle di Tenda, dat direct in het midden van olijfgroeves en wijngaarden aan de grens met Frankrijk ligt en het Natuurreservaat van de Maritieme Alpen.

Het gebied was een leengoed van de Graaf van Ventimiglia en de bisschop van Grasse en het dorp Olivetta was tot 1862 het hoofdkwartier van de Penna Vallei (deze naam is afgeleid van de positie van het dorp op een rotspunt die later hernoemd werd als Piena). Vanuit het kasteel was het mogelijk om het verkeer langs de Zoutweg te beheersen. De verschillende dorpen (waaronder Piene en Libri) maakten deel uit van Frankrijk tot 1947.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46