Type of accommodation

More options

Nervia Tal in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de Nervia Vallei tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië en geniet van de lokale restaurants en Ligurische specialiteiten.

Nervia Tal

Nervia Tal

Nervia Tal

Imperia

Een natuurlijke vallei met middeleeuwse dorpen

Het natuurconservatiegebied rond de Nervia rivier is ideaal voor natuurliefhebbers

Reistips

Reistips

Als u een bezoek wilt brengen aan Valle Nervia, dan is het aan te raden om er enkele dagen te voor uit te trekken, zodat u volop van het landschap en alles wat het nog meer te bieden heeft, kunt genieten. Vanuit San Remo, gaat u richting Camporosso waar de weg naar Valle Nervia begint. Het eerste dorp op uw route is Dolceacqua, dat werd gebouwd op twee oevers.

U kunt lunchen in de Trattoria Re waar u allerlei soorten gerechten kunt proeven zoals konijn met groente, gevulde kool, gedroogde kabeljauw en aardappelsalade, Fidenlanza (een soort pasta, maccheroncini, met worstjes, paddestoelen, tomates en olijven), geit en bonen. Vanuit Dolceacqua, komt u in Isolabona waar u de ruïnes van een vijftiende-eeuwse papiermolen kunt vinden, die beroemd was om zijn vlas- en hennepproducten. Een dertiende-eeuws kasteel werd hier strategisch gebouwd om Valle Nervia en Merdanzo te beschermen. Beide gebouwen waren ooit in bezit van de Doria familie. Vanaf de brug bereikt u de octogonale fontein die dateert uit de vijftiende eeuw. Net over de brug vindt u Locanda degli Amici. Dit restaurant is beter bekend als ‘Da PiomboÂ’ (reserveren is noodzakelijk, Via Roma 2, telefoon 0184 208124 en het is gesloten op maandag) en is de beste plaats voor liefhebbers van gedroogde kabeljauw. Elk jaar wordt er eind juli in Isolabona een erg interessant Internationaal Festival voor Harp Muziek gehouden. In Apricale, een oud dorpje, kunt u leuke ambachtswinkeltjes vinden en het statige Kasteel van de Salamander. In de zomer worden er openluchtvoorstellingen gehouden door de Tosse Theater groep uit Genua.

U kunt dineren in Lucertola (Via Roma 48, gesloten op maandag). Het restaurant biedt het beste van de traditionele streekgerechten en u kunt hier konijn, gedroogde kabeljauw of geit met bonen proberen. Als u naar La Favorita gaat (Strada S. Pietro, regione Richelmo Pigna), kunt u verschillende voorgerechten proberen en gnocchi, slakken met mint, konijn met Rossesse en pansarole met zabaglione. Wanneer u Apricale verlaat, komt u in Castelvittorio met een schitterend uitzicht over de hele vallei en u kunt hier zien waarom het ook wel het terras van de Nervia vallei wordt genoemd. De middeleeuwse karakteristieken zijn te vinden in de leien portalen en de reliëfbeelden in de huizen.

Het festival Sagra del Tartun wordt gehouden op 19 maart en is gebaseerd op een lokale specialiteit met courgettes en in september is er het Pannenkoekenfestival. Niet ver van Castelvittorio, vindt u Pigna, een stadje ontworpen in de vorm van een dennenappel en de stenen huisjes zijn gebouwd in overlappende ringen. Het dorpje is ook beroemd om zijn zwavelrijke bronnen. In de zomer is er een festival van poëzie en dialect theater. Nadat u de hete bronnen heeft bezocht, kunt u iets anders proberen in het restaurant naast het Terme Hotel (in het kleine dorpje Madonna Assunta). Het restaurant staat bekend om de typische smakelijke gerechten die u in het binnenland kunt vinden, zoals voorgerechten met groenten, gevulde courgettebloemen, torta verde (rijst en groente gekookt van een korstje), frisceui (gefrituurde pasteitjes) met stokvis, paddestoelen, maltagliati (een soort zelfgemaakte pasta), een bonensoep, lam met zoete kruiden en een overvloed aan zelfgemaakte desserts.

Terug op de doorgaande weg, komt u in Baiardo. In dit middeleeuwse dorpje kunt u sporen van de oude druïden vinden en zijn er ruïnes van de S. Nicolò kerk die werd verwoest in de aardbeving in 1887. Er is ook een bron, bekend als de Fontana Vecchia (de oude fontein) met zwavelrijk water voor medicinaal gebruik. In Baiardo kunt u olijfolie, wijn, olijvenpasta, gedroogde tomaten en courgettes in olie kopen. Voordat u teruggaat naar San Remo, kunt u een tussenstop maken bij Ceriana, dat bekend staat om het heerlijke zelfgemaakte ijs. De ijsmakers zijn over de hele wereld bekend en geliefd.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het dorp was de zetel van het Doria markizaat en staat bekend om zijn vijftiende-eeuwse kasteel, de boogbrug en het middeleeuwse deel van het dorp. Dit is ook het gebied waar Rossesse wijn wordt geproduceerd. Zelfs Napoleon was een liefhebber. Als u de Rossesse wilt proeven of een paar flessen van deze beroemde rode wijn wilt kopen, dan kunt u naar een van de coöperatieve winkels gaan: Rossesse, Terre Bianche, Mandino Cane of Gajaudo. Maar Dolceacqua biedt u nog een andere specialiteit: michette. Dit zijn kleine dubbele brioches met een hint van venkel die met suiker worden bestrooid. Michette kan worden gegeten met melk of Rossesse. Ook de producten die gemaakt worden van olijvenhout, zijn heel de moeite waard.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vanuit San Remo, rijdt u in de richting van Camporosso, waar u afslaat naar de Valle Nervia. Het eerste dorp langs deze weg in Dolceacqua. Om in Dolceacqua te komen, neemt u vanaf de snelweg de afslag richting Ventimiglia, dan volgt u de SR20 richting de kustweg en wanneer u hier aankomt, slaat u linksaf en rijdt u door totdat u de SP64 ziet aan de linkerkant. Rij voorbij Camporosso totdat u in Dolceacqua komt.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46