Type of accommodation

More options

Montegrosso Pian Latte in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek dit kleine dorp gelegen in det midden van de Arroscia Valley in Ligurië, Italië.

Ferienhaus Italien Ferienwohnung / Imperia / Montegrosso Pian Latte

Montegrosso Pian Latte

Montegrosso Pian Latte

Montegrosso Pian Latte

Imperia

Een middeleeuws dorp aan de voet van de Monte Monega

Voor wie van actieve vakanties houdt, zal hier zeker aan zijn trekken komen met activiteiten zoals bergwandelen, mountainbiken, klimmen, skiën en bergbeklimmen

Reistips

Reistips

De San Biagio kerk dateert uit de vijftiende eeuw, hoewel het vele transformaties heeft ondergaan. Het oratorium van Nunziata is van een eeuw later. Het gemeentelijke gebied strekt zich uit van de weilanden op 400 meter hoogte tot de Monte Monega op 1882 hoogte. In een gebied van tien vierkante kilometer vindt u een verrassend aantal verschillende landschappen. ‘Pian latte’ was ooit een van de meest productieve weilandgebieden in het achterland, hoewel nu de weilanden en landbouw beperkt zijn tot de behoefte van de familie.

Echter, een groot aantal bezoekers in de zomer kan hier nog steeds een overvloed vinden aan kaas en andere melkproducten, met name in de zomerweilanden en de hoger gelegen Alpengebieden. Case Fascei ligt op een hoogte van 1300 meter en bestaat uit seizoensonderkomen voor schapenhoeders, die met plaatselijk steen gereconstrueerd zijn volgens oude metselwerktechnieken. Naast kaas, zijn er ook andere uitstekende typische producten zoals bosbessen, frambozen, aardbeien en paddenstoelen. Er zijn speciale regels voor het plukken van vers fruit in de bossen.

Traditioneel wordt in dit gebied lavendel geteeld. Het kastanjemuseum dat binnenkort wordt geopend heeft buiten een houtskoolbrander en een kastanjedroger. Het lokale kastanjefestival wordt ieder jaar in oktober gehouden. Een specialiteit is ‘zoete salami’ die wordt gemaakt van gekookte kastanjes. ‘Raviole’ is het meest bekende lokale gerecht, het is een ravioli gevuld met wilde kruiden (brandnetels en spinazie). De Arroscia waterval ligt op een uur loopafstand van Montegrosso.

Geschiedenis

Geschiedenis

Dit is een klein landelijk centrum in de Arroscia Vallei. De stad Montegrosso dateert uit de elfde eeuw, met zijn geschiedenis die verbonden is met de nabijgelegen stadjes Cosio, Mendatica en Borghetto, waarmee het zijn statuten deelde vanaf 1297. Het heeft onder een aantal heerschappijen gestaan en in 1625 werd het geplunderd en verwoest tijdens een strijd tussen Genua en de Savoyes.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Montegrosso Pian Latte is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Het dorp Montegrosso Pian Latte ligt op 3,3 kilometer van Mendatica, 7,6 kilometer van Cosio di Arroscia en 8,1 kilometer van Pian dei Prati. Neem de SS28 richting Torino en rij voorbij Pontedassio, Chiusanico en Muzio. Nadat u voorbij Peve di Teco komt, neemt u de weg richting Montegrosso Pian Latte.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46