Type of accommodation

More options

Molini di Triora

Agaggio

Agaggio

Molini di Triora, Imperia

Dit is een idyllisch dorp direct aan de rivier Argentina

Het is een perfect uitgangpunt voor ontspannen bergwandeltochten

Reistips

Reistips

Dineren kan in Molini di Triora, waar in september, de dorpsgemeenschap bijeenkomt om zich te goed te doen aan het slakkenfeest "Sagra della Lumaca". Het is heerlijk slenteren door de straatjes van Montalto, waar zomers operafestivals en klassieke concerten plaatsvinden of wilt u zich in Triora verbazen over de vele heksenwinkels, in het Volkenkundig Museum, wordt de legende van de heksenvervolgingen in de 16e eeuw tot leven gebracht. 

Ook voor fans van klimmen, wandelen en mountainbiken wordt een groot aantal excursies met verschillende moeilijkheidsgradaties aangeboden. 

Volgt u de kronkelende weg omhoog naar Agaggio Superiore dan wordt u overweldigd door hemelse rust en adembenemende vergezichten. In het voorjaar is het dorp een zee van bloemen, zomers rijpen de vruchten aan de vele fruitbomen en wijnstokken. Heerlijk om hier even het dagelijks leven te vergeten en te genieten van de stilte en de frisse berglucht.

Geschiedenis

Geschiedenis

In de idyllische vallei Argentina strekt zich Agaggio uit over twee wijken. Agaggio Inferiore ligt aan de oever van de Argentina, en is hier en daar zeer uitnodigend om te zwemmen en zonnebaden. Vanuit Agaggio kunt u de hele vallei verkennen.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Agaggio is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Agaggio zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Grattino (3,7 kilometer), Costa (6,7 kilometer) en Glori (5,5 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag vanaf de snelweg voor Arma di Taggia (E80). Volg de Via Beglini en dan gaat u in de richting van de SS548 richting Molini di Triora.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46