Type of accommodation

More options

Dolcedo

Vasia

Vasia

Dolcedo, Imperia

Reistips

Reistips

Vasia is erg geschikt als uitgangspunt voor bergwandeltochten in de heuvels van de Prino vallei. U mag zeker de bergwandeltocht naar de top van de Acquarone (732 meter) niet missen. Als u deze tocht maakt, dan kunt u van het wonderbaarlijke landschap in de regio Ligurië genieten en ook van de unieke olijfgroeves en wijngaarden. De regionale producten zijn economisch erg van belang van de regio. Het traditionele feest van de kastanjeproducten vindt jaarlijks plaats in Vasia. De plaats vormt een goede basis voor allerlei recreatieve activiteiten.

Vasia, Pantasia en Pienavia vormden al het land van de landvoogd van Prelà Superiore en de oorsprong kan waarschijnlijk worden teruggevoerd naar de stichting door de Benedictijner monniken van de San Martino kerk. Deze monniken waren verantwoordelijk voor de landbouwproductie in de regio en daarom bevorderden zij de teelt van olijven.

Bent u nog steeds op zoek naar een vakantie-appartement in Ligurië? Dan is Vasia de juiste vakantiebestemming voor u. Voor kunstliefhebbers is er de barokke parochiekerk. Deze kerk heeft de hoogste klokkentoren in de hele vallei. De toren heeft twee mooie altaar schilderingen met een afbeelding van de Madonna.

Geschiedenis

Geschiedenis

Hoog op de bergrichel ligt het dorp Vasia ten oosten van Prelà met verschillende plaatsjes. De plaats in gelegen aan de voet van de Monte Acquarone. De verspreidde plaatsjes staan met elkaar in verbinding door smalle paden. Het dorp Vasia hoort bij de gemeente Dolcedo en is gelegen in de provincie Imperia.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Vasia hoort bij de gemeente Dolcedo en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Vasia zoals Pianavia (2 kilometer), Pantasina (4,3 kilometer) en Prela Castello (2,9 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Ovest. Volg de Strada Colla richting de SP40 tot aan Vasia.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46