Type of accommodation

More options

Dolcedo

Pantasina

Pantasina

Dolcedo, Imperia

Kastanjes en schapen bij de Prino rivier 

Een lust voor het oog voor wandelaars in de Rio Del Crotto Vallei

Reistips

Reistips

Het feest van de Madonna della Guardia – altijd op de eerste zondag in september.

Kastanjefestival – op de tweede zondag in oktober.

Het Cian Zerbo muziekfestival – altijd eind juli/begin augustus in de weilanden van Cian Zerbu richting Colle d’Oggia.

De economie van het gebied bestaat voornamelijk uit landbouw, het meest olijven, maar ook toerisme heeft een niet onbelangrijke rol in de laatste paar jaren door continu stijgende aantallen toeristen die hun vakantie in het gebied doorbrengen.

Geschiedenis

Geschiedenis

In het verleden maakte Pantasina deel uit van Castellania Pietralata Superiore, en daarna kwam het in handen van de Signori di Ventimiglia onder feodaal bestuur voordat het uiteindelijk werd overgenomen door de Lascaris familie. Het behoorde later toe aan de koninklijke Savoye familie en daarna maakte het deel uit van het koninkrijk Sardinië voordat het werd opgenomen in het Italiaanse koninkrijk. Het was een onafhankelijke gemeente tot 1928 toen het werd toegewezen aan de gemeente Vasia.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Pantasina ligt in de Rio del Crotto vallei, aan de linker zijrivier van de Prino rivier. Een groot gedeelte van het gebied rond Pantasina is begroeid met olijfbomen, terwijl hoger gelegen kastanjebossen te vinden zijn, afgewisseld met grasland dat nog steeds gebruikt wordt voor het hoeden van schapen. De volgende gebieden behoren ook aan de gemeente Vasia toe: Pianavia (1,79 km), Prelà’ Castello (1,40 km), Torretta (1,23 km), (tussen haken geeft de afstand aan tussen Vasia en het betreffende dorp). Het dorp Pantasina heeft ongeveer 127 inwoners en ligt op 433 meter boven de zeespiegel.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46