Type of accommodation

More options

Dolcedo

Molini di Prela

Molini di Prela

Dolcedo, Imperia

Reistips

Reistips

Aan de voet van Monte More, ligt het bergdorp Villatalla, waar u schapenhoeders kunt zien die hun kuddes naar de weilanden brengen en het is mogelijk om hier eigengemaakte kazen te kopen. Valloria heeft zijn middeleeuwse architectuur behouden en sinds enige jaren is een favoriet voor kunstenaars die de deuren van de huizen beschilderen en daardoor heeft het stadje het aanzien van een kunstgalerij in de openlucht. In de Santi Gervasio e Protasio kerk kunt u de eerste polyptiek van Casanova uit 1523 zien. Een kleine molen is nog steeds in gebruik en het oude oratorium is nu een plattelandskunst museum.

De vijftiende-eeuwse San Giovanni del Groppo kerk in Molini di Prelà is zeker een bezoek waard. Het dorp ligt in de lagere vallei die doorkruist wordt door de Prino rivier. In de kerk vindt u een werk van Casanova. Ook ligt hier het gemeentelijke district Tavole, dat zijn naam te danken heeft aan de houten planken die hier werden gemaakt voor de scheepswerven in Imperia.

Geschiedenis

Geschiedenis

Prelà is gelegen in een rijkelijk begroeid stroomgebied van de Prino rivier en is omringd door een amfitheater van lage bergen, waarvan de hoogste Monte Moro is, een naam de herinnert aan de invasies van de Saracenen. Samen met vijftien andere gemeentes vormt het de Berg Olijven Gemeenschap, die de kwaliteit van de voornaamste bronnen van de vallei controleert: de olijven en de olijfolie van superieure kwaliteit.

Volgens de overlevering, kwamen de Grieken 2500 jaar geleden aan op de kust van de provincie Imperia en besloten zich te vestigen in de Prino Vallei, die in de oudheid bekend stond als ‘vallis aureaÂ’ of de gouden vallei. Het eerste dorp ontwikkelde zich rond de molens voor de productie van olijfolie. De hele vallei werd beschermd door het Pietralata kasteel, waarvan slechts een paar ruïnes overgebleven zijn. Het bestond uit een onafhankelijke feodale staat in het Oneglia gebied onder bescherming van Genua. In 1340 werd het onderdeel van een staat die Briga, Maro en Tenda omvatte tot 1575, toen het overging in de handen van de Savoyes, die het toevertrouwden aan de Doria familie.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Molini di Prela hoort bij de gemeente Dolcedo en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Molini di Prela zoals Valloria (4,1 kilometer), Canneto (3,4 kilometer) en Casa Carli (2,4 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Ovest en dan volgt u Strada Colla en dan de SP41 en SP39 tot aan Molini di Prela.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46