Type of accommodation

More options

Carpasio in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Geniet van een rustige en vredige vakantie in het achterland van Ligurië, Italië.

Carpasio

Carpasio

Carpasio

Imperia

Een dorp van prehistorische oorsprong in de Carpasina vallei

Bezoek een van de vele oude middeleeuwse kerken

Reistips

Reistips

Tijdens uw vakantie in een vakantiehuis in Carpassio, mag het zeker niet aan de juiste vrijetijdsbestedingen ontbreken. Als genoeg heeft van zonnebaden op uw eigen terras, dan kunt u makkelijk overal komen, te voet of met de auto. Het fascinerende landschap in het omringende gebied is erg geschikt voor bergwandelingen en tochten met de mountainbike, de naburige dorpen voor korte trips en de omringende steden voor dagtochten. Zelfs de kust en de kustplaats Arma di Taggia kan worden bereikt binnen een half uur met de auto.

De parochiekerk Sant Antonio, die dateert uit de vijftiende eeuw maar later werd gerestaureerd heeft een bijzonder kenmerk: een scheve klokkentoren. Op de barokke gevel van de nabijgelegen kapel vindt zich een reliëf van de Aankondiging. De belangrijkste restanten van de oude architectuur zijn de zogenoemde 'caselle' - oude gebouwen met dikke muren.

Het vakantieresort Prati Piani (1130 m.) bevindt zich dichtbij de Colle d'Oggio Pass (1187 m.) die grenst aan de Imperio vallei. U kunt onder andere excursies maken naar de Monte Grande (1418 m.), die een belangrijke rol speelde tijdens het verzet van 1944, en langs de panoramische weg die leidt naar de Maro Pass (1064 meter).

Vanuit Carpasio kunt u zomaar elke watersport die u kunt bedenken beoefenen of u kunt lekker op het strand liggen om te zonnebaden. Ook kunt u tennissen, golfen of klimmen in de Alpen in de omringende dorpen. Voor wie de traditionele sporten wil uitproberen, kunt u deelnemen aan het elastische bal toernooi dat hier in Carpassio wordt gehouden. Ook mag u het indrukwekkende kerstmis van de schapenhoeders niet missen.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het landschap van Carpasio wordt voornamelijk gekenmerkt door inmiddels verlaten weilanden en gecultiveerde terrassen. Dankzij zijn strategische liggingen in de Argentina vallei was Carpasio eeuwenlang een vesting. Het dorpje was in eerste instantie een buitenpost van de heren van Ventimiglia, ging in 1455 over de in de handen van de Lascaris van Tenda. In 1573 werd het bestuurd opgenomen door het Huis van Savoy.

De welvaart van Carpasio is altijd afhankelijk geweest van de bergen. De bewoners houden zich van oudsher bezig met de cultivering van graan, kastanje en aromatische kruiden, maar ook met veeteelt en het maken van kaas. Een lokale specialiteit is 'bruzzo' - een pittige kaas, samen met gerstebrood en superieure Ormeasco wijn. Bekende lokale evenementen zijn de 'Herderskerst' en traditionele sporttoernooi. Costa kent een Verzetsmuseum dat onderdeel is van het Museum voor Moderne Geschiedenis in Porto Maurizio.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Het dorp Carpasio ligt in de provincie Imperia, in de regio Ligurië. Rond Carpasio zijn er verschillende andere dorpen zoals: Glori (12 kilometer), Costa (2,1 kilometer) en Conio (13,5 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting Arma di Taggia, dan de SS548 en na Badalucco neemt u de SP21 richting Carpasio.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46