Type of accommodation

More options

Armo in Italië | Provincie Imperia, Ligurië

Bezoek de stad Armo tijdens uw verblijf in Ligurië, Italië.

Armo

Armo

Imperia

Waar de beroemde wijn thuis is

Een klein, rustiek dorp in het midden van een berglandschap

Reistips

Reistips

In het gebied bevinden zich voornamelijk olijfvelden en wijngaarden, maar de economie is voor een groot gedeelte tevens gestoeld op de exploitatie van bossen en veeteelt. Bovendien zijn er aantal populaire wildparken en grotten (niet geopend voor het publiek). Vanaf de Colle di Armo, die loopt van de zee tot Monviso, kunt u genieten van een panoramisch uitzicht.

Locale specialiteiten van Armo zijn onder andere Ormeasco wijn, olijfolie, hout, en champignons. Het belangrijkste gerecht heet 'piatto feidu' of 'carbunera' - ooit tevens 'capun de gelera genoemd': dit gerecht bestaat uit geroosterd brood met een pittige saus, gemengde groenen, een hardgekookt ei en ansjovis.

Geschiedenis

Geschiedenis

Het boerenplaatsje Armo bevindt zich aan de voet van Rocca delle Penne aan het begin van de vallei met de rivier Arogna, vernoemd naar de Arroscia. In 1223 werd Armo samengevoegd met andere gemeenten in Pievo di Tecto. Vanaf 1386 maakte Armo deel uit van de Republiek van Genua, maar voor die tijd viel het onder het Markizaat van de Calvesanas. Van 1928 tot 1949 was Armo onderdeel van de gemeente Pieve di Teco.

De parochiekerk van de Natività di Maria dateert uit de zestiende eeuw en bevat een vijftiende-eeuwse ancona die is gemaakt door een onbekende kunstenaar. Ieder district heeft een eigen kerk. Zo zijn er bijvoorbeeld de negentiende-eeuwse kerk van San Bartlomeo, de kerk van San Sebastiano in Ponto, de kek van San Antonio in Cosne en de kerk van San Matteo in het district Grenzolini. Tot de negentiende eeuw liep de weg die Piemonte verbond met Ligurië door Armo.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Armo is een van de dorpen in de Provincie Imperia, in de regio Ligurië. Niet ver van Armo, vindt u ook gehuchten zoals: Moana (2,1 kilometer), Trastanello (3 kilometer) en Trovasta (4,3 kilometer). Vanuit de richting Imperia, neemt u de SS28 richting Torino en rijdt u voorbij Pontedassio, Chiusanico en Muzio, daarna houdt u rechts aan in Pieve di Teco richting Armo.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46