Altare

Savona

Beroemde glasblazers kunst uit Altare

Het museo del Vetro vertelt ook de geschiedenis van de plaats

De kunst verspreidde ook in Frankrijk, dat profiteerde van een belastingvoordeel bij de aankoop van ruw materiaal uit Engeland.

Museo del Vetro in Villa Rosa

De Sant Eugenio kerk

Castello marchionale di Altare

La Boccheta di Altare

De eerste nederzetting werd waarschijnlijk gevestigd in de Romeinse tijd langs de belangrijkste handelsroute tussen de Ligurische kust en Oltregiogo. De Benedictijner monniken van het Bergeggi eiland vonden hier een nieuw centrum in de twaalfde eeuw, niet van Bormida di Mallare: deze religieuze mensen werden de ‘importeurs’ die de kunst van het fabriceren en bewerken van glas uit Frankrijk binnenbrachten, een kunstvorm die in latere eeuwen de bron van economische welvaart van Altare werd.

De geschiedenis van de glasblazers is acht eeuwen oud en er was maar één structurele verandering toen alle glasovens samenkwamen om een gilde te vormen in 1856, de ‘Società Artistico Vetraria’. Het gilde had veel mensen uit Genua, Savona, Venetië, Pisa en de Bormida vallei, die de kunst van het glasblazen van hun wilden leren. Om toegelaten te worden, moest men 300 Savonische lire betalen en dan kon men vier jaar lang een Tizzatore worden, een soort assistent, en dan nog vier jaar als leerling tot de titel Meester Ambachtsman kon worden behaald. Aan het einde van de vijftiende eeuw had Altare 200 Meester ambachtslieden.

Altare ligt op 11 kilometer ten noordwesten in het achterland van Savona, in Val Bormida in de Apennijnen. U kunt hier komen via de SSP E717 vanuit Savona. Het is gelegen op 398 meter boven de zeespiegel. De Torino-Fossano-Savona spoorlijn loopt door Altare.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Altare

Musea in Savona > Altare

Museo del Vetro e dellÂ’Arte Vetraria

Musea in Savona > Altare


Telefoonnummer: +39 19.580.05

Adres: Strada provincial 5

> Musea Museo del Vetro e dell’Arte Vetraria

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2018 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 15.04.2018 21:02:01