Pizza Albenganese

Pesto alla Genovese - Pesto & Sauzen

Pesto alla Genovese

Printer icon
Soort preparaat:
Pesto & Sauzen
Onkosten:
Makkelijk
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
De hoofdstad van Ligurië is in de naam “Pesto alla Genovese” “Pestare” betekent persen. De ingrediënten voor de pesto worden rauw geperst en gemengd. De Ligurische basilicum is bijzonder vol van smaak en heeft kleine blaadjes. Het groeit door de hele regio heen – in de bergen en langs de kust. U kunt de geur van verse basilicum niet missen! Een verschil wordt gemaakt tussen winterse en zomerse pesto: in het koude seizoen, kan lichte basilicum worden gevonden op de balkon. Met de delicate smaak, wordt het geserveerd met gerechten zoals lasagne of gnocchi. Tegen de zomer aan, groeit donker groene basilicum in de tuinen. Het heeft een intensere smaak en is uitstekend geschikt om een minestrone mee te verfijnen. Laat u verassen door het veelzijdige gebruik van pesto in Ligurië! Genier ervan in pastagerechten, op een focaccia (een specialiteit) of in een typische Italiaanse minestrone!
Belangrijkste ingrediënten:
2 bosjes verse basilicum,
 
4 teentjes knoflook,
 
40g pijnboompitten,
 
120ml olijfolie,
 
70g verse geraspte Parmezaanse kaas,
 
30g pecorino,
 
zout, peper
Bereidingswijze:
Pers de basilicum, knoflook en pijnboompitten uit, en voeg olijfolie toe. Doe er de geraspte Parmezaanse kaas en pecorino doorheen, beetje bij beetje, voeg olijfolie toe indien nodig tot een er een crèmige massa ontstaat. Voeg dan zout en peper toe naar smaak.

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
+49 898 9223300
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2017 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 20.08.2017 22:03:49