De beroemde Ligurische culinaire specialiteit - Pesto alla Genovese

Culinaire specialiteiten

Ligurië ruikt naar verse basilicum, olijven, wild zwijn, salami, wijn en wilde kruiden

Ligurische wijnen worden in kleinere hoeveelheden geproduceerd en dat is hoe u er ter plaatse van kunt genieten. De volgende wijnen worden geteeld op zonnige maar relatief kleine gebieden. Vermentino, Bianco di Coronata, Dolcetto, Pigato, Rossese di Dolceacqua, Sciacchetrà (dessertwijn). Wie de mogelijkheid heeft om veel ruimte in de auto te houden, moet zeker specialiteiten kopen in Ligurië en van de geuren en smaken van de Ligurische keuken ook thuis genieten.

Cucina di Terra e di Mare

De keuken wordt beïnvloed door een combinatie van de Alpen en de Middellandse Zee, de ligging vlakbij Frankrijk en de hoofdstad Genua als een belangrijke handelsstad met wereldwijd bereik. Specialiteiten zijn gewoonlijk alleen te verkrijgen in kleine hoeveelheden en met hoge kwaliteit van veel verschillende producenten. De Ligurische boeren maakten gebruik van de bergachtige regio als landbouwgrond door terrassen aan te leggen waarop olijven, kastanjes, wijn, fruit en groente konden worden verbouwd, zoals de artisjokken uit Albenga en de felgekleurde bonen van Badalucco en Pigna. Dit is waar u de Ligurische recepten kunt vinden.

Hier kunt u de Ligurische recepten

De volgende groentes worden voornamelijk in Ligurië verbouwd

Artisjokken, zucchini’s, venkel, aubergines, paprika, felgekleurde bonen, tomaten en kikkererwten. Farinata is een meel dat van kikkererwten wordt gemaakt. Het is een andere delicatesse die erg wordt gewaardeerd door kenners en iedereen moet het proberen. Een kleine kruidentuin met basilicum, marjoraan, tijm, salie, rozemarijn en munt is deel van de standaarduitrusting van ieder huishouden en er wordt met veel zorg aandacht aan geschonken in potten op terrassena, hallen en balkons.

Veehouderij is voornamelijk konijn, gevogelte en geiten. Gerechten zoals gebakken konijn, kalf en rosbief komen van het achterland.

Wie in Imperia reist, moet zeker een omweg maken naar Vasalico. U zult niet alleen de beste knoflook in de wereld vinden maar ook de verse salami met verse knoflook. De salami van Sant’Olcese, boven Genua, moet u ook zeker proeven. Deze is langzaam gedroogd op houten vuur dat het een bijzonder kruidig aroma geeft.

Jong en oud kunnen hier samen gaan jagen en in het restaurant van wildgerechten genieten, vooral wild zwijn. De paddenstoelen en slakken komen uit de bossen. Wilde planten uit de bergen worden gebruikt voor de vulling in deeg en bladerdeeg.

Er is een goede selectie groente gemengd met geiten- en schapenkaas en gedeeltelijk van hun eigen productie dat van de omliggende boerderijen komt, met verse eieren en pijnboompitten.

De Ligurische Zee biedt een ruime selectie vis: ansjovis (acciughe), sardine (sarde), brasem (dorata), zeebaars (branzino), zwaardvis (pesce spada), en zeefruit, krab, schaaldieren (vongole), mossels (cozze), garnalen, inktvis (polpi) en octopus (seppie) wordt erg authentiek bereid. Zij worden klaargemaakt op de gril of gestoomd in folie (al cartoccio).

Gedroogde kabeljauw, bekend als stokvis (stoccafisso) komt uit de zeevarende keuken en wordt in de regio als een specialiteit verkocht. Baccalà, dat wordt verkocht in de Friggittorie wordt ook als een delicatesse beschouwd.

Basil in Ligurië

Basilicum is een van de hoofdingrediënten voor ‘pesto’

Het best bekend is waarschijnlijk de pesto uit Genua. De groene pasta, olijfolie, geraspte kaas met pijnboompitten en knoflook heeft de culinaire wereld veroverd. ‘Pesto’ (afgeleid van pestare, iets verpulveren of kleinsnijden) wordt gegeten met trofie of trenette.

Een snelle geheime tip: kook een in stukken gesneden aardappel met de noedels.

Vakantie aan de Riviera betekent niet alleen zon, strandplaatsen en pizza. Wie de Focaccia nog niet heeft geprobeerd zal naderhand er verslaafd aan zijn. Focaccia is een gebakken plat brood gevuld met olijven, kaas en uien.

Nagerechten in Ligurië:

De beroemde amandelbitterkoekjes (amaretti di Savona) komen uit Savona. Alassio en Diano Marina zullen u verwennen met de noten chocolade (Baci), Bugie en gekonfijt fruit dat uw bezoek zoeter zal maken.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
+49 898 9223300
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2017 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.

       
Last Update: 21.05.2017 22:20:31